Heti 2-3 komplett lakásfelújítás megkeresésünk van

Heti 2-3 komplett lakásfelújítás megkeresésünk van

Dübörög az építőipar, csúcsra járatva az ehhez kapcsolódó szolgáltatói szektor, szakemberhiány, áremelkedés. Lépten nyomon ezt halljuk az elmúlt időszakban. Van aki csak olvassa, van aki a saját bőrén tapasztalja.

Ebben a szektorban dolgozva érzékelni lehet, hogy ez az igazság. Villanyszerelőként van munka bőven, de hozzáteszem, hogy aki jól csinálta/csinálja a dolgát, az előtte sem unatkozott. Ami az utóbbi időben – az anyagárak mellett – megemelkedett, azok a generálkivitelezői megkeresések.

Főleg komplett, kipróbált, szabad kapacitással rendelkező “brigádokat” keresnek szinte folyamatosan, hetente találnak meg telefonon. Emellett folyamatos az érdeklődés a lakosság részéről is. A támogatások egy része a felújítási kedvet valóban segíti (mélyebb elemzéstől tekintsünk el).

Ami örömteli tapasztalatom: egyre tudatosabbak a felújítók. Tisztában vannak vele, hogy az elektromos hálózatot meg kell csináltatni. Viszonylag sok információ érhető már el a panelekkel kapcsolatban is az interneten, ezért felkészültebb emberekkel beszélgetek.

Átgondolt tervekkel, többféle verzióról kérik ki a véleményemet, először csak telefonon, majd személyesen is. Jó érzés látni, hogy a villanyszerelés kezdi elfoglalni az őt megillető helyet a felújítók körében.

Picture of Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.