Heti 2-3 komplett lakásfelújítás megkeresésünk van

Heti 2-3 komplett lakásfelújítás megkeresésünk van

Dübörög az építőipar, csúcsra járatva az ehhez kapcsolódó szolgáltatói szektor, szakemberhiány, áremelkedés. Lépten nyomon ezt halljuk az elmúlt időszakban. Van aki csak olvassa, van aki a saját bőrén tapasztalja.

Ebben a szektorban dolgozva érzékelni lehet, hogy ez az igazság. Villanyszerelőként van munka bőven, de hozzáteszem, hogy aki jól csinálta/csinálja a dolgát, az előtte sem unatkozott. Ami az utóbbi időben – az anyagárak mellett – megemelkedett, azok a generálkivitelezői megkeresések.

Főleg komplett, kipróbált, szabad kapacitással rendelkező “brigádokat” keresnek szinte folyamatosan, hetente találnak meg telefonon. Emellett folyamatos az érdeklődés a lakosság részéről is. A támogatások egy része a felújítási kedvet valóban segíti (mélyebb elemzéstől tekintsünk el).

Ami örömteli tapasztalatom: egyre tudatosabbak a felújítók. Tisztában vannak vele, hogy az elektromos hálózatot meg kell csináltatni. Viszonylag sok információ érhető már el a panelekkel kapcsolatban is az interneten, ezért felkészültebb emberekkel beszélgetek.

Átgondolt tervekkel, többféle verzióról kérik ki a véleményemet, először csak telefonon, majd személyesen is. Jó érzés látni, hogy a villanyszerelés kezdi elfoglalni az őt megillető helyet a felújítók körében.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Napelemista kalandok – Így állunk most

Nem lehet elengedni ezt a témát, mert most a fél ország (na jó, inkább talán csak a félnek a fele) ezen pörög. Gyorsan megírom, hol is tart a projektem, hátha segít azoknak, akik éppen dilemmáznak a telepítésén.

Villany Péter

Barkácsoljunk házilag napelemet a panelba?

És igen. Kezdődik a házi barkács kurzus! Indul a panellakások napelemesítése. De ha kérdezik, nem én adtam az ötletet! Sőt! Csak finoman megjegyezném, hogy mások már a YouTube-on és a TikTok-on is “osztják az észt”.

Villany Péter

Lekésel, ha nem veszel most napelemet?

Visszatérve a tegnapi kitérő után a napelem témára, kiderült ám, hogy hol van elakadva a három hete megrendelt rendszerem. A rezsicsökkentés csökkentése után olyan szintű kereslet indult meg a napelemek minden alkatrésze után, hogy hiány alakult ki a piacon.