Heti 2-3 komplett lakásfelújítás megkeresésünk van

Heti 2-3 komplett lakásfelújítás megkeresésünk van

Dübörög az építőipar, csúcsra járatva az ehhez kapcsolódó szolgáltatói szektor, szakemberhiány, áremelkedés. Lépten nyomon ezt halljuk az elmúlt időszakban. Van aki csak olvassa, van aki a saját bőrén tapasztalja.

Ebben a szektorban dolgozva érzékelni lehet, hogy ez az igazság. Villanyszerelőként van munka bőven, de hozzáteszem, hogy aki jól csinálta/csinálja a dolgát, az előtte sem unatkozott. Ami az utóbbi időben – az anyagárak mellett – megemelkedett, azok a generálkivitelezői megkeresések.

Főleg komplett, kipróbált, szabad kapacitással rendelkező “brigádokat” keresnek szinte folyamatosan, hetente találnak meg telefonon. Emellett folyamatos az érdeklődés a lakosság részéről is. A támogatások egy része a felújítási kedvet valóban segíti (mélyebb elemzéstől tekintsünk el).

Ami örömteli tapasztalatom: egyre tudatosabbak a felújítók. Tisztában vannak vele, hogy az elektromos hálózatot meg kell csináltatni. Viszonylag sok információ érhető már el a panelekkel kapcsolatban is az interneten, ezért felkészültebb emberekkel beszélgetek.

Átgondolt tervekkel, többféle verzióról kérik ki a véleményemet, először csak telefonon, majd személyesen is. Jó érzés látni, hogy a villanyszerelés kezdi elfoglalni az őt megillető helyet a felújítók körében.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Panel-régészet: aranybányára leltünk

Az elmúlt év vége, és az idei év egyértelműen a “lakott” lakásokról szól. Hogy mások is így hívják-e, azt nem tudom, de nálunk ez a szó jelenti azt a típusú felújítást, amikor a tulajdonosok “benne laknak” az ingatlanban.

Villany Péter

Hogyan égessük szét a hálózatot?

Nincs jobb szó rá, minthogy egyik pillanatról a másikra gyakorlatilag “berobbant a nyár”. Ilyenkor mindig rengeteg telefont kapunk, ahogyan az előző években is, hogy klímát szeretnénk, ehhez kéne ellenőrizni a hálózatot, bírja-e.

Villany Péter

Tampere: Az álom, a munka és az odavezető út

Azt gondoltam ideje írni egy kisebb összefoglalót. Sajnos a folyamatos közvetítés nem igazán sikerült, sőt… Az az igazság, hogy folyamatosan olyan élményekben volt részünk, és olyan “egyben voltunk” a hellyel, hogy a telefon csak fotók alkalmával került elő, és a közösségi média sem kapott szinte semmilyen figyelmet.