Harc az állandó tisztaságért

Harc az állandó tisztaságért

Ez háború! Nem csak egy harc, hanem valóban háború! Végeláthatatlan küzdelem a tisztaságért, a rendezettségért és a megfelelő munkakörülményekért.

Merthogy az ember elveszthet egy csatát, de a háborút még megnyerheti. Sajnos a mi feladatunk ennél nehezebb: minden csatát meg kell nyernünk, és a végén a háborút is.

Kettős a nyomás: egyrészt a lakásban keletkezett port és piszkot nem szabad kivinnünk a folyosóra (illetve hát ki szabad, de az egész folyosót feltakarítani az komoly feladat). Másrészt a munkakörnyezet tisztasága elsődleges fontosságú.

Egy pici “kavics”, rálépsz, elcsúszol rajta, már kész a baj. Egy falból kiszedett régi vezeték széthagyva – belegabalyodsz, elesel és kész a baj. És még számtalan ilyen lehetőséget tudnék mondani.

Emiatt minden munkafázis után szabályozva van, hogy mennyire és milyen módon szükséges kitakarítani. Ez egyszerűen elemi érdek. A fontosságát sokáig nem vettem tudatosan számításba, csak akkor, amikor láttam, hogy ha bent rend van, kint is rend van (mármint a folyosó is tisztább marad), akkor kezdtem el vele komolyabban foglalkozni.

Igen, be kell látnom, hogy ez már olyan szőrszálhasogatásnak hat. És néha valóban sok időt elvesz. És azt is megértem, ha valaki azt mondja: “hogy majd a végén”. Megértem, de meg nem engedem. Mert nálunk a kommandós szabályzat nem engedi ezt a fajta kilengést.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Lakott lakások specialistái
Villany Péter

Lakott lakások specialistái lettünk

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján elmondható, hogy időnként a piaci folyamatok hatására az adott időszakban elektromosan felújítandó lakások “típusai” változnak. “Típusok” alatt itt most azt

Havannai nyaralás
Villany Péter

Havannai nyaralás

Nem tudok elszakadni a csendes pihenő témakörétől. De az a helyzet, hogy az évek során annyi ezzel kapcsolatos furcsasággal találkoztam, hogy több mint sok (talán

hagyd dolgozni az urakat
Villany Péter

„Hagyd már dolgozni az urakat!”

Nem tudok elszakadni a csendes pihenő témakörétől. De az a helyzet, hogy az évek során annyi ezzel kapcsolatos „anomáliával” találkoztam, hogy több mint sok (talán