Folyamatosan fejlesztünk

Folyamatosan fejlesztünk

Az egyik legfontosabb dolog egy kis cég esetén is: a fejlesztés. Számomra ez mára már vitathatatlan. De ugyanakkor mit is jelent ez? Mit fejleszt egy villanyszerelő? Azonkívül, hogy mondjuk áramot egy aggregátorral…

Sokáig a kutatás-fejlesztés, és a hasonló dolgok egy távoli, misztikus massza volt csupán. Ott hömpölygött a távolban, és azt gondoltam róla, hogy fura tudósok kutatnak egy laboratóriumban, aztán abból lesz mindenféle kézzel fogható történés hosszú évek során.

Idealista elképzelés volt, és nagyobbat tévedni sem lehet. De hát így jár az, aki nem olvas, néz, vagy kutat az adott témában. Mentségemre legyen mondva, totál semmi szükségem sem volt ilyesmire. Legalábbis sokáig azt gondoltam. Nem emlékszem pontosan, hogy történt.

A fordulópont ott következett be, amikor a konkurencia megjelent, és éreztem, hogy jobbnak kell lennünk náluk. Minden téren. Keresni kezdtem az újdonságokat, lehajoltam az utamba kerülő lehetőségekért, megvizsgáltam sok-sok eshetőséget.

Ahogyan gyűlt a tapasztalat, folyamatosan illesztettem be az újdonságokat. Beépítettünk új eszközöket, kipróbáltunk új módszereket, elhagytunk régieket. Ennek eredményeként a munka sosem unalmas, és bizony időt és pénzt spórolunk meg ügyfeleinknek.

Mert a biztonságos elektromos hálózat után ez a két legfontosabb dolog egy felújítás során: az idő és a pénz.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Csótány a lámpában!

Címnek inkább azt szerettem volna adni, hogy “A lámpa varázshatalmú szelleme”, de az nem fedte volna le igazán mondanivalót. A történet a múlt héten történt, amikor a munkáink többsége szerelvényezés volt.

Villany Péter

Te jó ég! Itt bányásztak! És én nem is tudtam!

Még kicsit visszatérve a tegnapi napelemes-leállításos írásomra, illetve azt ezt ihlető podcast-re, egy fontos dologgal találkoztam. Teljesen “véletlenül” dobta fel az egyik közösségi médium a régi bányász vasutakhoz tartozó kiállítást.

Villany Péter

Az öreg megmondja – Napelemista kalandok

Kedves barátom hívta fel a figyelmem egy videóra, ami az elmúlt időszak “lerágott” csontjáról szól. De nem akárhogyan, hanem idősebb szakemberek szemével. Akiknek már mindegy, hogy mit mondanak. (ergó nem kell pc-nek, azaz politikailag korrektnek lenniük, hogy ne bántsanak meg a véleményükkel senkit)