Folyamatosan fejlesztünk

Folyamatosan fejlesztünk

Az egyik legfontosabb dolog egy kis cég esetén is: a fejlesztés. Számomra ez mára már vitathatatlan. De ugyanakkor mit is jelent ez? Mit fejleszt egy villanyszerelő? Azonkívül, hogy mondjuk áramot egy aggregátorral…

Sokáig a kutatás-fejlesztés, és a hasonló dolgok egy távoli, misztikus massza volt csupán. Ott hömpölygött a távolban, és azt gondoltam róla, hogy fura tudósok kutatnak egy laboratóriumban, aztán abból lesz mindenféle kézzel fogható történés hosszú évek során.

Idealista elképzelés volt, és nagyobbat tévedni sem lehet. De hát így jár az, aki nem olvas, néz, vagy kutat az adott témában. Mentségemre legyen mondva, totál semmi szükségem sem volt ilyesmire. Legalábbis sokáig azt gondoltam. Nem emlékszem pontosan, hogy történt.

A fordulópont ott következett be, amikor a konkurencia megjelent, és éreztem, hogy jobbnak kell lennünk náluk. Minden téren. Keresni kezdtem az újdonságokat, lehajoltam az utamba kerülő lehetőségekért, megvizsgáltam sok-sok eshetőséget.

Ahogyan gyűlt a tapasztalat, folyamatosan illesztettem be az újdonságokat. Beépítettünk új eszközöket, kipróbáltunk új módszereket, elhagytunk régieket. Ennek eredményeként a munka sosem unalmas, és bizony időt és pénzt spórolunk meg ügyfeleinknek.

Mert a biztonságos elektromos hálózat után ez a két legfontosabb dolog egy felújítás során: az idő és a pénz.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Napelemista kalandok – Így állunk most

Nem lehet elengedni ezt a témát, mert most a fél ország (na jó, inkább talán csak a félnek a fele) ezen pörög. Gyorsan megírom, hol is tart a projektem, hátha segít azoknak, akik éppen dilemmáznak a telepítésén.

Villany Péter

Barkácsoljunk házilag napelemet a panelba?

És igen. Kezdődik a házi barkács kurzus! Indul a panellakások napelemesítése. De ha kérdezik, nem én adtam az ötletet! Sőt! Csak finoman megjegyezném, hogy mások már a YouTube-on és a TikTok-on is “osztják az észt”.

Villany Péter

Lekésel, ha nem veszel most napelemet?

Visszatérve a tegnapi kitérő után a napelem témára, kiderült ám, hogy hol van elakadva a három hete megrendelt rendszerem. A rezsicsökkentés csökkentése után olyan szintű kereslet indult meg a napelemek minden alkatrésze után, hogy hiány alakult ki a piacon.