Értem én, hogy gőzgép, de mi „hajcsa”

Értem én, hogy gőzgép, de mi "hajcsa"

Rohanó világunkban sajnos egyre többet találkozom ezzel a jelenséggel: “Nem érdekel Péter. Jöjjön ki a falból az áram, és működjön a sütő meg a porszívó együtt!”.

Alapvetően fontos eleme egy hálózat felújításának a megértés. A megértés, hogy mi miért úgy van, ahogy van (egy kis fizika pl.), és mit miért úgy csinálok, ahogy csinálok (egy kis statika pl.).

De ezekben az esetekben rá kell jönnöm, hogy bizony a rohanás és a feladatok sokasága iszonyatosan sújt mindenkit. Ezért azt az időt, amit ezeknek a dolgoknak az utánajárásának kellene szentelni, szeretnék megspórolni.

Mondjuk ez egyrészt hízelgő, mert teljesen rám bízzák magukat az emberek, és a bizalom jól eső érzésével dolgozni is sokkal felemelőbb. Másrészt viszont a megfelelő információk hiányában teljesen kiszolgáltatottak lesznek, és elbizonytalanodhatnak sok mindenben.

Így hát marad az ilyen lakásfelújítások esetében a részletesebb (értsd “szájba rágósabb”) dokumentálás és szükség esetén a megértést segítő különböző videók.

Rohanó világunkban úgy látszik, ez a jövő.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Mi az a villanyozás, avagy horgász a pácban

Korábban már írtam arról, hogy az egyik kedvenc hobbim a horgászat. Általában aktívan nem fogok semmit sem. Viszont jól megideologizálom ezt: kímélem a környezetet és a halakat egyaránt, így nem okozok kárt a természetben.