Értem én, hogy gőzgép, de mi “hajcsa”

Értem én, hogy gőzgép, de mi "hajcsa"

Rohanó világunkban sajnos egyre többet találkozom ezzel a jelenséggel: “Nem érdekel Péter. Jöjjön ki a falból az áram, és működjön a sütő meg a porszívó együtt!”.

Alapvetően fontos eleme egy hálózat felújításának a megértés. A megértés, hogy mi miért úgy van, ahogy van (egy kis fizika pl.), és mit miért úgy csinálok, ahogy csinálok (egy kis statika pl.).

De ezekben az esetekben rá kell jönnöm, hogy bizony a rohanás és a feladatok sokasága iszonyatosan sújt mindenkit. Ezért azt az időt, amit ezeknek a dolgoknak az utánajárásának kellene szentelni, szeretnék megspórolni.

Mondjuk ez egyrészt hízelgő, mert teljesen rám bízzák magukat az emberek, és a bizalom jól eső érzésével dolgozni is sokkal felemelőbb. Másrészt viszont a megfelelő információk hiányában teljesen kiszolgáltatottak lesznek, és elbizonytalanodhatnak sok mindenben.

Így hát marad az ilyen lakásfelújítások esetében a részletesebb (értsd “szájba rágósabb”) dokumentálás és szükség esetén a megértést segítő különböző videók.

Rohanó világunkban úgy látszik, ez a jövő.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Napelemista kalandok – Így állunk most

Nem lehet elengedni ezt a témát, mert most a fél ország (na jó, inkább talán csak a félnek a fele) ezen pörög. Gyorsan megírom, hol is tart a projektem, hátha segít azoknak, akik éppen dilemmáznak a telepítésén.

Villany Péter

Barkácsoljunk házilag napelemet a panelba?

És igen. Kezdődik a házi barkács kurzus! Indul a panellakások napelemesítése. De ha kérdezik, nem én adtam az ötletet! Sőt! Csak finoman megjegyezném, hogy mások már a YouTube-on és a TikTok-on is “osztják az észt”.

Villany Péter

Lekésel, ha nem veszel most napelemet?

Visszatérve a tegnapi kitérő után a napelem témára, kiderült ám, hogy hol van elakadva a három hete megrendelt rendszerem. A rezsicsökkentés csökkentése után olyan szintű kereslet indult meg a napelemek minden alkatrésze után, hogy hiány alakult ki a piacon.