Értem én, hogy gőzgép, de mi “hajcsa”

Értem én, hogy gőzgép, de mi "hajcsa"

Rohanó világunkban sajnos egyre többet találkozom ezzel a jelenséggel: “Nem érdekel Péter. Jöjjön ki a falból az áram, és működjön a sütő meg a porszívó együtt!”.

Alapvetően fontos eleme egy hálózat felújításának a megértés. A megértés, hogy mi miért úgy van, ahogy van (egy kis fizika pl.), és mit miért úgy csinálok, ahogy csinálok (egy kis statika pl.).

De ezekben az esetekben rá kell jönnöm, hogy bizony a rohanás és a feladatok sokasága iszonyatosan sújt mindenkit. Ezért azt az időt, amit ezeknek a dolgoknak az utánajárásának kellene szentelni, szeretnék megspórolni.

Mondjuk ez egyrészt hízelgő, mert teljesen rám bízzák magukat az emberek, és a bizalom jól eső érzésével dolgozni is sokkal felemelőbb. Másrészt viszont a megfelelő információk hiányában teljesen kiszolgáltatottak lesznek, és elbizonytalanodhatnak sok mindenben.

Így hát marad az ilyen lakásfelújítások esetében a részletesebb (értsd “szájba rágósabb”) dokumentálás és szükség esetén a megértést segítő különböző videók.

Rohanó világunkban úgy látszik, ez a jövő.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Ionizáló hajszárító – az érzés, amikor megvág az áram

Talán sokan ismerik azt az érzést, amikor hajszárítás után a csaphoz, vízhez vagy szinte bármilyen tárgyhoz hozzáérve csípést érzékelünk egy pattanó hang kíséretében, és elrántjuk a kezünket? Ugyanez tapasztalható néha a bevásárlókocsin is.

Villany Péter

Amikor az ajánlásból baj lesz

Minden jól sikerült munka után felmerül az ügyfeleink részéről, hogy miért is nem alapítunk generálkivitelező csapatot, mert ha mindenki olyan profin csinálta volna a dolgát, mint mi, akkor minden rendben lett volna.