Értem én, hogy gőzgép, de mi „hajcsa”

Értem én, hogy gőzgép, de mi "hajcsa"

Rohanó világunkban sajnos egyre többet találkozom ezzel a jelenséggel: “Nem érdekel Péter. Jöjjön ki a falból az áram, és működjön a sütő meg a porszívó együtt!”.

Alapvetően fontos eleme egy hálózat felújításának a megértés. A megértés, hogy mi miért úgy van, ahogy van (egy kis fizika pl.), és mit miért úgy csinálok, ahogy csinálok (egy kis statika pl.).

De ezekben az esetekben rá kell jönnöm, hogy bizony a rohanás és a feladatok sokasága iszonyatosan sújt mindenkit. Ezért azt az időt, amit ezeknek a dolgoknak az utánajárásának kellene szentelni, szeretnék megspórolni.

Mondjuk ez egyrészt hízelgő, mert teljesen rám bízzák magukat az emberek, és a bizalom jól eső érzésével dolgozni is sokkal felemelőbb. Másrészt viszont a megfelelő információk hiányában teljesen kiszolgáltatottak lesznek, és elbizonytalanodhatnak sok mindenben.

Így hát marad az ilyen lakásfelújítások esetében a részletesebb (értsd “szájba rágósabb”) dokumentálás és szükség esetén a megértést segítő különböző videók.

Rohanó világunkban úgy látszik, ez a jövő.

Picture of Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.