Értem én, hogy gőzgép, de mi „hajcsa”

Értem én, hogy gőzgép, de mi "hajcsa"

Rohanó világunkban sajnos egyre többet találkozom ezzel a jelenséggel: “Nem érdekel Péter. Jöjjön ki a falból az áram, és működjön a sütő meg a porszívó együtt!”.

Alapvetően fontos eleme egy hálózat felújításának a megértés. A megértés, hogy mi miért úgy van, ahogy van (egy kis fizika pl.), és mit miért úgy csinálok, ahogy csinálok (egy kis statika pl.).

De ezekben az esetekben rá kell jönnöm, hogy bizony a rohanás és a feladatok sokasága iszonyatosan sújt mindenkit. Ezért azt az időt, amit ezeknek a dolgoknak az utánajárásának kellene szentelni, szeretnék megspórolni.

Mondjuk ez egyrészt hízelgő, mert teljesen rám bízzák magukat az emberek, és a bizalom jól eső érzésével dolgozni is sokkal felemelőbb. Másrészt viszont a megfelelő információk hiányában teljesen kiszolgáltatottak lesznek, és elbizonytalanodhatnak sok mindenben.

Így hát marad az ilyen lakásfelújítások esetében a részletesebb (értsd “szájba rágósabb”) dokumentálás és szükség esetén a megértést segítő különböző videók.

Rohanó világunkban úgy látszik, ez a jövő.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Panelszerelem

Ez most nem egy csöpögős love-story lesz, és még csak arról sincs szó, hogy a szerelmemet, életem párját egy panelház környékén ismertem meg. De ezer szállal kötődöm a nagy szürke tömbökhöz.

Villany Péter

Szárítógép – Érdemes venni?

Az elmúlt időszakban (de előtte is jellemző volt) kettő kérdés mindig felmerül azokban a párokban és családokban, akik panellakást vesznek vagy újítanak fel. Az egyik a konyha elrendezésének kérdése. Kevés olyan panellakás van, ahol a konyha tágasnak mondható, és akár még ebédelni is lehetne benne.

Villany Péter

A tűzoltó készülék nem luxus

De nem ám! Idehaza csak bizonyos körülmények között kötelező, de ha én lennék felelős ezekért a dolgokért, akkor minden autóban és minden háztartásban előírnám a tartását. (Barátomtól tudom, hogy hajókon például kötelező!).