Építsünk weboldalt!

Miközben az év végi rohanás mellett nem sok mindenre maradt időm/időnk, mégis egy kis weboldal tervezésnek bele kell férnie.

Miközben az év végi rohanás mellett nem sok mindenre maradt időm/időnk, mégis egy kis tervezésnek bele kell férnie. Szerencsére tűpontos az irányvonal, ezért csak nagy vonalakban kell meghatározni a menetet.

Napjainkban egy egyszerű, alapnak nevezhető weboldal készítése nem nagy kaland, ezt bizton állíthatom. És ezzel egyáltalán nem szeretném lebecsülni az ezzel foglalkozó vállalkozókat, sőt. Sokszor gondoltam már rá, hogy nekem is ezt az utat kellene járnom.

Valaki csinálja meg, én meg kifizetem.

Nagyon régen, mikor grafikusként is dolgoztam, az akkori cégnél én vezényeltem le az új weboldal elkészítését. Nagyon szuper munka volt, de az előzetes tervezésnél kiderült: minden ajánlat esetén a tartalmat nekem kell feltöltenem.

Akkor ezt nem igazán értettem. Kifizetünk egy rakás pénzt, és még napokat nekem kell vele szenvednem? Utólag persze okos az ember, és tisztában vagyok vele, hogy miért. Mikor a “hős korszakban” az első weboldalunkat készítettem, már tudatosan terveztem és csináltam meg a tartalmat.

Mivel akkor, 2011-ben elérhetőek voltak nem túl drágán olyan tanfolyamok, ahol megtanítottak egyszerű „szájtot” (weboldalt) készíteni – mondjuk a nem túl drága nagyon relatív, mert az akkor 1,5 hónapnyi rétes hordásért kapott fizetésbe került!

A munka oroszlánrésze a tartalom írása, szerkesztése volt, azt gondoltam ezért most külön nem fizetek.

Azóta eltelt jó pár év, és nagyon-nagyon sok változás történt. Egy dolog töretlen: a lelkesedésem egy-egy ilyen projekt kapcsán. Imádom megtervezni, megcsinálni és aztán folyamatosan figyelni az eredmények alakulását. Ezért aztán az idei év végi projekt a villanypeter.hu végleges “gatyába rázása”.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Panelszerelem

Ez most nem egy csöpögős love-story lesz, és még csak arról sincs szó, hogy a szerelmemet, életem párját egy panelház környékén ismertem meg. De ezer szállal kötődöm a nagy szürke tömbökhöz.

Villany Péter

Szárítógép – Érdemes venni?

Az elmúlt időszakban (de előtte is jellemző volt) kettő kérdés mindig felmerül azokban a párokban és családokban, akik panellakást vesznek vagy újítanak fel. Az egyik a konyha elrendezésének kérdése. Kevés olyan panellakás van, ahol a konyha tágasnak mondható, és akár még ebédelni is lehetne benne.

Villany Péter

A tűzoltó készülék nem luxus

De nem ám! Idehaza csak bizonyos körülmények között kötelező, de ha én lennék felelős ezekért a dolgokért, akkor minden autóban és minden háztartásban előírnám a tartását. (Barátomtól tudom, hogy hajókon például kötelező!).