Építsünk weboldalt!

Miközben az év végi rohanás mellett nem sok mindenre maradt időm/időnk, mégis egy kis weboldal tervezésnek bele kell férnie.

Miközben az év végi rohanás mellett nem sok mindenre maradt időm/időnk, mégis egy kis tervezésnek bele kell férnie. Szerencsére tűpontos az irányvonal, ezért csak nagy vonalakban kell meghatározni a menetet.

Napjainkban egy egyszerű, alapnak nevezhető weboldal készítése nem nagy kaland, ezt bizton állíthatom. És ezzel egyáltalán nem szeretném lebecsülni az ezzel foglalkozó vállalkozókat, sőt. Sokszor gondoltam már rá, hogy nekem is ezt az utat kellene járnom.

Valaki csinálja meg, én meg kifizetem.

Nagyon régen, mikor grafikusként is dolgoztam, az akkori cégnél én vezényeltem le az új weboldal elkészítését. Nagyon szuper munka volt, de az előzetes tervezésnél kiderült: minden ajánlat esetén a tartalmat nekem kell feltöltenem.

Akkor ezt nem igazán értettem. Kifizetünk egy rakás pénzt, és még napokat nekem kell vele szenvednem? Utólag persze okos az ember, és tisztában vagyok vele, hogy miért. Mikor a “hős korszakban” az első weboldalunkat készítettem, már tudatosan terveztem és csináltam meg a tartalmat.

Mivel akkor, 2011-ben elérhetőek voltak nem túl drágán olyan tanfolyamok, ahol megtanítottak egyszerű „szájtot” (weboldalt) készíteni – mondjuk a nem túl drága nagyon relatív, mert az akkor 1,5 hónapnyi rétes hordásért kapott fizetésbe került!

A munka oroszlánrésze a tartalom írása, szerkesztése volt, azt gondoltam ezért most külön nem fizetek.

Azóta eltelt jó pár év, és nagyon-nagyon sok változás történt. Egy dolog töretlen: a lelkesedésem egy-egy ilyen projekt kapcsán. Imádom megtervezni, megcsinálni és aztán folyamatosan figyelni az eredmények alakulását. Ezért aztán az idei év végi projekt a villanypeter.hu végleges “gatyába rázása”.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Panel-régészet: aranybányára leltünk

Az elmúlt év vége, és az idei év egyértelműen a “lakott” lakásokról szól. Hogy mások is így hívják-e, azt nem tudom, de nálunk ez a szó jelenti azt a típusú felújítást, amikor a tulajdonosok “benne laknak” az ingatlanban.

Villany Péter

Hogyan égessük szét a hálózatot?

Nincs jobb szó rá, minthogy egyik pillanatról a másikra gyakorlatilag “berobbant a nyár”. Ilyenkor mindig rengeteg telefont kapunk, ahogyan az előző években is, hogy klímát szeretnénk, ehhez kéne ellenőrizni a hálózatot, bírja-e.

Villany Péter

Tampere: Az álom, a munka és az odavezető út

Azt gondoltam ideje írni egy kisebb összefoglalót. Sajnos a folyamatos közvetítés nem igazán sikerült, sőt… Az az igazság, hogy folyamatosan olyan élményekben volt részünk, és olyan “egyben voltunk” a hellyel, hogy a telefon csak fotók alkalmával került elő, és a közösségi média sem kapott szinte semmilyen figyelmet.