Építsünk weboldalt!

Miközben az év végi rohanás mellett nem sok mindenre maradt időm/időnk, mégis egy kis weboldal tervezésnek bele kell férnie.

Miközben az év végi rohanás mellett nem sok mindenre maradt időm/időnk, mégis egy kis tervezésnek bele kell férnie. Szerencsére tűpontos az irányvonal, ezért csak nagy vonalakban kell meghatározni a menetet.

Napjainkban egy egyszerű, alapnak nevezhető weboldal készítése nem nagy kaland, ezt bizton állíthatom. És ezzel egyáltalán nem szeretném lebecsülni az ezzel foglalkozó vállalkozókat, sőt. Sokszor gondoltam már rá, hogy nekem is ezt az utat kellene járnom.

Valaki csinálja meg, én meg kifizetem.

Nagyon régen, mikor grafikusként is dolgoztam, az akkori cégnél én vezényeltem le az új weboldal elkészítését. Nagyon szuper munka volt, de az előzetes tervezésnél kiderült: minden ajánlat esetén a tartalmat nekem kell feltöltenem.

Akkor ezt nem igazán értettem. Kifizetünk egy rakás pénzt, és még napokat nekem kell vele szenvednem? Utólag persze okos az ember, és tisztában vagyok vele, hogy miért. Mikor a “hős korszakban” az első weboldalunkat készítettem, már tudatosan terveztem és csináltam meg a tartalmat.

Mivel akkor, 2011-ben elérhetőek voltak nem túl drágán olyan tanfolyamok, ahol megtanítottak egyszerű „szájtot” (weboldalt) készíteni – mondjuk a nem túl drága nagyon relatív, mert az akkor 1,5 hónapnyi rétes hordásért kapott fizetésbe került!

A munka oroszlánrésze a tartalom írása, szerkesztése volt, azt gondoltam ezért most külön nem fizetek.

Azóta eltelt jó pár év, és nagyon-nagyon sok változás történt. Egy dolog töretlen: a lelkesedésem egy-egy ilyen projekt kapcsán. Imádom megtervezni, megcsinálni és aztán folyamatosan figyelni az eredmények alakulását. Ezért aztán az idei év végi projekt a villanypeter.hu végleges “gatyába rázása”.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

A Wase, a kátyú és a villanyszerelés

Munkámból adódóan viszonylag sokat járok Budapest különböző pontjain és útjain. Ilyenkor gyakran igénybe veszem a waze szolgáltatásait, hogy mondjon nekem egy útvonalat. Aztán vagy arra megyek, vagy nem.

Villany Péter

Mit és az AI áram nélkül?

Hétfőn már érintettem azt, hogy energiaigényünk egyre csak növekszik. Ezen belül is az elektromos energia felhasználásunk fokozatosan emelkedik. Ez egy trend a világban, a különböző technikai vívmányok is mind-mind ebbe az irányba mutatnak.

Villany Péter

Mini atomreaktor a zsebedben

Erre mondják majd azt vajon, hogy nagyon pozitív a kisugárzásod? Képzelj el egy 5 Forintost. Na most ha ez megvan, akkor jó ha tudod, hogy ebben a méretben már létezik egy olyan akkumulátor, ami még bár kis energia leadására képes, de 50 évig bírja szuflával.