Én voltam a “Zsuzsinéni”, avagy a modern Piroska és a farkas

A szitu gyors leírása: adott egy lakás, ahol a csövezés egy része a lépcsőházi lépcső építése miatt elakadt. Ezért én, mint villanyszerelő a lépcsőházban kopácsoltam kicsit a lépcsőn fekve két emelet között. A korláttól csak a fejem búbja látszott a hajammal.

Ajtónyitás, kulcscsörgés, ajtócsukódás, lift hívás. És a következő párbeszéd játszódott le, ahogy fentről rám köszöntek:

Szervusz Zsuzsikám! – érkezett a megszólítás.
– Csókolom. – válaszoltam illedelmesen.

– Olyan rekedtes a hangod, beteg lettél?
– Hála Istennek én nem, csak a gyerekek.

– Na, de nincs komoly baj, ugye?
– Nincs szerencsére. Kicsit folyik az orruk, köhögnek, szedik a köptetőt, de jól vannak. Pár napot hiányoznak az iskolából.

– Nocsak, a fiad újra tanul? Nem is mondtad.
– Ó nem újra, hanem folyamatosan. Ügyesen olvas már.

– Megyek a boltba, hozzak neked is dianás cukrot Zsuzsikám?
– Igen, köszönöm. És 2 fél literes kólát is tudna hozni? Aztán majd megadom az árát, jó?

– Nocsak, te is láttad a takarítós videót a kólával és kipróbálod? Á hagyd a pénzt. Majd jövő héten te sütöd a hókiflit abból a különleges cukorból. Na meg is jött a lift, pá Zsuzsikám, majd becsöngetek, ha megjöttem.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

A furfangos telepi macska

Meleg nyári napokon, otthon nagymamámnál megszokott volt a hűvös ablakpárkányon vagy a farakás tövében “sütkérező” macska látványa. Irigyeltük is mindig őket, bár egy ideje már nem találkoztam hasonlóval.

Villany Péter

Kemping bringa és dinamó

Ha Ljubljanában jársz, feltétlenül úgy menj oda, hogy biciklit viszel magaddal. Persze lehet használni a helyi bérelhető dolgokat is, de az biztos, hogy az autót az ott tartózkodásod alatt nem kell használnod.

Villany Péter

Lámpát akarsz? Hallgass a panel legyekre!

Bár viszonylag régi megfigyelés, mégis mindig, és mindig fennakadok rajta. Általában április közepétől október közepéig figyelhető meg ez a jelenség, mert ekkor már érdemes munka közben egész nap szellőztetni.