Én voltam a “Zsuzsinéni”, avagy a modern Piroska és a farkas

A szitu gyors leírása: adott egy lakás, ahol a csövezés egy része a lépcsőházi lépcső építése miatt elakadt. Ezért én, mint villanyszerelő a lépcsőházban kopácsoltam kicsit a lépcsőn fekve két emelet között. A korláttól csak a fejem búbja látszott a hajammal.

Ajtónyitás, kulcscsörgés, ajtócsukódás, lift hívás. És a következő párbeszéd játszódott le, ahogy fentről rám köszöntek:

Szervusz Zsuzsikám! – érkezett a megszólítás.
– Csókolom. – válaszoltam illedelmesen.

– Olyan rekedtes a hangod, beteg lettél?
– Hála Istennek én nem, csak a gyerekek.

– Na, de nincs komoly baj, ugye?
– Nincs szerencsére. Kicsit folyik az orruk, köhögnek, szedik a köptetőt, de jól vannak. Pár napot hiányoznak az iskolából.

– Nocsak, a fiad újra tanul? Nem is mondtad.
– Ó nem újra, hanem folyamatosan. Ügyesen olvas már.

– Megyek a boltba, hozzak neked is dianás cukrot Zsuzsikám?
– Igen, köszönöm. És 2 fél literes kólát is tudna hozni? Aztán majd megadom az árát, jó?

– Nocsak, te is láttad a takarítós videót a kólával és kipróbálod? Á hagyd a pénzt. Majd jövő héten te sütöd a hókiflit abból a különleges cukorból. Na meg is jött a lift, pá Zsuzsikám, majd becsöngetek, ha megjöttem.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

A villanyszerelő és a ChatGPT

Egyszerűen muszáj volt. Annyit olvastam már róla, hogy ki kellett próbálnom nekem is. Haladni kell a korral. Megkérdeztem hát a ChatGPT-t: “Kérlek írj nekem cikket a panel lakások villanyszerelése témájában”.

Villany Péter

Hol fognak elszaporodni az elektromos autók?

A tegnapi írás közben jöttek a gondolataim azzal kapcsolatban, hogy már tavaly sok helyen olvastam a hidrogén autózásról és ennek az elektromos autókkal való összehasonlításáról.