Durva átalakulás a villamosiparban

Durva átalakulás a villamosiparban

Laikusként, mint energia felhasználó, a jelenlegi átalakulásból annyit érzékelek, hogy majd más küldi más néven a számlákat ezután. Nem túl bonyolult: ez megvette ezt, az megvette azt, ez van.

De regisztrált és ELMÜ ajánlott villanyszerelőként, a háttérben folyó átalakulások végett a szőr feláll a hátamon. Az igazi nagy változások szeptember elsejétől várhatók ezen a téren, de a keretfeltételek hát…

…ha finoman szeretnék fogalmazni, nem ideálisak.

Sok a bizonytalanság a jövővel kapcsolatban (adminisztrációs téren főleg), de a fő kérdés elsősorban most az lesz: lesz-e megfelelő mennyiségű, minőségű és fajtájú alapanyag a munkához?

Picture of Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.