Csökkenő energiafelhasználású gépek kontra növekvő gépszám

Csökkenő energiafelhasználású gépek kontra növekvő gépszám

Többször felmerül a telefonos érdeklődések és a felméréseim alkalmával is, hogy szükséges-e cserélni a régi alumínium hálózatot. Kiváló kérdés, és a válasz mindig az adott helyzettől függ (milyen lakás, milyen átalakítások, milyen berendezés).

A “csere-ellenesek” általában az AAA+ gépek megjelenésében látják a felújítással járó tetemes összeg megspórolásának a lehetőségét. És bizonyos szempontból igazuk is van.

Ám mivel az esetek többségében ezekből az eszközökből egyre többet és többet szeretnénk, egyre kényelmesebbé (vagy biztonságosabbá) téve az életünket, ezért lassan a számuk miatt mégiscsak eljutunk egy nagyobb teljesítmény-felvételhez.

És ha ez még nem lenne elég, a gépek csatlakoztatása a régi hálózathoz, mind egy-egy potenciális jövőbeni hibaforrás. És a csatlakoztatások növekvő száma miatt a hibalehetőségek száma is növekszik.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Mi az a villanyozás, avagy horgász a pácban

Korábban már írtam arról, hogy az egyik kedvenc hobbim a horgászat. Általában aktívan nem fogok semmit sem. Viszont jól megideologizálom ezt: kímélem a környezetet és a halakat egyaránt, így nem okozok kárt a természetben.