Csökkenő energiafelhasználású gépek kontra növekvő gépszám

Csökkenő energiafelhasználású gépek kontra növekvő gépszám

Többször felmerül a telefonos érdeklődések és a felméréseim alkalmával is, hogy szükséges-e cserélni a régi alumínium hálózatot. Kiváló kérdés, és a válasz mindig az adott helyzettől függ (milyen lakás, milyen átalakítások, milyen berendezés).

A “csere-ellenesek” általában az AAA+ gépek megjelenésében látják a felújítással járó tetemes összeg megspórolásának a lehetőségét. És bizonyos szempontból igazuk is van.

Ám mivel az esetek többségében ezekből az eszközökből egyre többet és többet szeretnénk, egyre kényelmesebbé (vagy biztonságosabbá) téve az életünket, ezért lassan a számuk miatt mégiscsak eljutunk egy nagyobb teljesítmény-felvételhez.

És ha ez még nem lenne elég, a gépek csatlakoztatása a régi hálózathoz, mind egy-egy potenciális jövőbeni hibaforrás. És a csatlakoztatások növekvő száma miatt a hibalehetőségek száma is növekszik.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Amikor az ajánlásból baj lesz

Minden jól sikerült munka után felmerül az ügyfeleink részéről, hogy miért is nem alapítunk generálkivitelező csapatot, mert ha mindenki olyan profin csinálta volna a dolgát, mint mi, akkor minden rendben lett volna.

Villany Péter

Úgy élsz ahogy a gimnáziumban elképzelted?

Nagyon szeretek munka közben különböző hanganyagokat (újabban pedig podcast-eket) hallgatni. Főleg tanulni szeretek így (van amit előre én mondok fel magamnak), akár szakmai, akár egyéb dolgokról legyen szó.