Családi nap volt nálunk

Családi nap volt nálunk

Múlt héten a fiam, Mátyás többek nagy örömére jeget tört (lett is jó idő és boldogság). De mivel névnapja hétközben volt, családi körben a hétvégén tartottuk meg a rendes “bulit”.

Nem toltunk ki vele (nagyon), nem kapott csak 2 könyvet. Viszont kapott LEGO-t, mer azt nagyon szereti. S bár ezek már nem olyanok, mint a mi régi legóink (amiből bármit lehetett építeni), azért kell kitartás és némi kézügyesség az összeépítéshez.

Azon gondolkodtam, lehet, hogy egy legóval – bonyolultságától függően – mi szülők vásárolunk magunknak 1-2 nap nyugalmat? Mert nálunk ilyenkor pusztán arra van szükség, hogy ott üljek, s míg ő épít, addig én is tudok minden mással foglalkozni.

Most például időt szakítottam Öveges professzor kísérleteinek átolvasására. De egyelőre hiába dörzsöltem a macis fésűt bármilyen ronggyal, a papírfecnit nem vonzotta magához (még). Ellenben a lányom jóvoltából lett sok-sok papírdarabkám.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Van olcsó rossz minőség, és drágább jó minőség

Amellett, hogy az utóbbi időben a hiszékenység vámszedői újra gyűjtik a skalpokat, mindig is voltak kóklerek. Kíváncsiságból rákerestem a jelentésére, és meglepődve olvastam, hogy a kókler nem a hozzá nem értő vagy a rossz munkát végző ember szinonimája.

Villany Péter

A villany sikló

Végre egy kis kikapcsolódás. Úgy érzem ez már járt nekem az utóbbi idők nagy hajtása után. Jólesett “elbújni” a világ elől. Úgyhogy aki esetleg nem ért el, attól elnézést kérek, és a héten minden elmaradásom bepótolom.