Családi nap volt nálunk

Családi nap volt nálunk

Múlt héten a fiam, Mátyás többek nagy örömére jeget tört (lett is jó idő és boldogság). De mivel névnapja hétközben volt, családi körben a hétvégén tartottuk meg a rendes “bulit”.

Nem toltunk ki vele (nagyon), nem kapott csak 2 könyvet. Viszont kapott LEGO-t, mer azt nagyon szereti. S bár ezek már nem olyanok, mint a mi régi legóink (amiből bármit lehetett építeni), azért kell kitartás és némi kézügyesség az összeépítéshez.

Azon gondolkodtam, lehet, hogy egy legóval – bonyolultságától függően – mi szülők vásárolunk magunknak 1-2 nap nyugalmat? Mert nálunk ilyenkor pusztán arra van szükség, hogy ott üljek, s míg ő épít, addig én is tudok minden mással foglalkozni.

Most például időt szakítottam Öveges professzor kísérleteinek átolvasására. De egyelőre hiába dörzsöltem a macis fésűt bármilyen ronggyal, a papírfecnit nem vonzotta magához (még). Ellenben a lányom jóvoltából lett sok-sok papírdarabkám.

Picture of Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.