Családi nap volt nálunk

Családi nap volt nálunk

Múlt héten a fiam, Mátyás többek nagy örömére jeget tört (lett is jó idő és boldogság). De mivel névnapja hétközben volt, családi körben a hétvégén tartottuk meg a rendes “bulit”.

Nem toltunk ki vele (nagyon), nem kapott csak 2 könyvet. Viszont kapott LEGO-t, mer azt nagyon szereti. S bár ezek már nem olyanok, mint a mi régi legóink (amiből bármit lehetett építeni), azért kell kitartás és némi kézügyesség az összeépítéshez.

Azon gondolkodtam, lehet, hogy egy legóval – bonyolultságától függően – mi szülők vásárolunk magunknak 1-2 nap nyugalmat? Mert nálunk ilyenkor pusztán arra van szükség, hogy ott üljek, s míg ő épít, addig én is tudok minden mással foglalkozni.

Most például időt szakítottam Öveges professzor kísérleteinek átolvasására. De egyelőre hiába dörzsöltem a macis fésűt bármilyen ronggyal, a papírfecnit nem vonzotta magához (még). Ellenben a lányom jóvoltából lett sok-sok papírdarabkám.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Csótány a lámpában!

Címnek inkább azt szerettem volna adni, hogy “A lámpa varázshatalmú szelleme”, de az nem fedte volna le igazán mondanivalót. A történet a múlt héten történt, amikor a munkáink többsége szerelvényezés volt.

Villany Péter

Te jó ég! Itt bányásztak! És én nem is tudtam!

Még kicsit visszatérve a tegnapi napelemes-leállításos írásomra, illetve azt ezt ihlető podcast-re, egy fontos dologgal találkoztam. Teljesen “véletlenül” dobta fel az egyik közösségi médium a régi bányász vasutakhoz tartozó kiállítást.

Villany Péter

Az öreg megmondja – Napelemista kalandok

Kedves barátom hívta fel a figyelmem egy videóra, ami az elmúlt időszak “lerágott” csontjáról szól. De nem akárhogyan, hanem idősebb szakemberek szemével. Akiknek már mindegy, hogy mit mondanak. (ergó nem kell pc-nek, azaz politikailag korrektnek lenniük, hogy ne bántsanak meg a véleményükkel senkit)