Családi nap volt nálunk

Családi nap volt nálunk

Múlt héten a fiam, Mátyás többek nagy örömére jeget tört (lett is jó idő és boldogság). De mivel névnapja hétközben volt, családi körben a hétvégén tartottuk meg a rendes “bulit”.

Nem toltunk ki vele (nagyon), nem kapott csak 2 könyvet. Viszont kapott LEGO-t, mer azt nagyon szereti. S bár ezek már nem olyanok, mint a mi régi legóink (amiből bármit lehetett építeni), azért kell kitartás és némi kézügyesség az összeépítéshez.

Azon gondolkodtam, lehet, hogy egy legóval – bonyolultságától függően – mi szülők vásárolunk magunknak 1-2 nap nyugalmat? Mert nálunk ilyenkor pusztán arra van szükség, hogy ott üljek, s míg ő épít, addig én is tudok minden mással foglalkozni.

Most például időt szakítottam Öveges professzor kísérleteinek átolvasására. De egyelőre hiába dörzsöltem a macis fésűt bármilyen ronggyal, a papírfecnit nem vonzotta magához (még). Ellenben a lányom jóvoltából lett sok-sok papírdarabkám.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Itt a távfűtés vége? Indul a villanyfűtés!

Itt első körben arról szerettem volna írni, hogy ha lassan véget ér a távfűtés időszaka, akkor hidegebb idő esetén bizony mindenhol előkerülnek az elektromos radiátorok és a bazi nagy hősugárzók, és ezek majd jól szétégetik a régi, nem megfelelően karbantartott elektromos hálózatot.

Villany Péter

Köszönet az Index olvasóinak

Be kell vallanom, nem igazán foglalkoztam az elmúlt időszakban azzal, hogy a blog.hu oldalra kikerült írások mit is “okoznak”. Szerencsére nagyon sok segítséget kapok életem párjától, és így komoly terhek kerülnek le a vállamról.