Családi ház, de szigorú szabályokkal

Családi ház, de szigorú szabályokkal

Kollégáim sokszor mondják nekem, amikor véglegesnek tűnően eldöntök dolgokat, hogy “persze, persze, úgyis csinálod majd még”. Én meg elmesélem, hogy miért nem fogom. És ebben aztán jól meg is egyezünk.

Ugyanakkor egy-egy ilyen “elmesélés” többnyire mindig arról szól, hogy mi volt benne rossz, mit kellett volna máshogy csinálni. Mire kellett volna jobban figyelni, mit kellett volna elengedni. Mit nem lett volna szabad abban a formában hagyni, és mit kellett volna mindenképpen kikényszeríteni.

És egy-egy ilyen érzelemdús elmesélést mindig egy megnyugvási időszak követ (hosszabb-rövidebb), majd tiszta fejjel egy kiértékelés. És aztán ez a kiértékelés meg is hozza a gyümölcsét. Ugyanis minden hibából (itt hibának nevezem most a rajtam nem múló eseményeket is) tanulni kell és lehet, és ezáltal jobbá tenni a szolgáltatásunkat.

Ilyenkor mindig születnek új szabályok a szerelés menetére vonatkozóan, és teljesen más szemszögből tekintek a mögöttünk hagyott munkákra. Ténylegesen jobbá tesz és megerősít minket az a tudat, hogy egy építkezésen rajtunk nem múlik a határidő betartása, és többi szakma irányába megfelelően kommunikálva a saját munkánk is megkönnyíthető.

Úgyhogy bár az igazi terepünk továbbra is a szürke panel, de időnként azért – kis kikapcsolódásként – gyönyörű környezetben, kontrollált körülmények között visszatérünk a családi házas vonalra is.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Lakott lakások specialistái
Villany Péter

Lakott lakások specialistái lettünk

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján elmondható, hogy időnként a piaci folyamatok hatására az adott időszakban elektromosan felújítandó lakások “típusai” változnak. “Típusok” alatt itt most azt

Havannai nyaralás
Villany Péter

Havannai nyaralás

Nem tudok elszakadni a csendes pihenő témakörétől. De az a helyzet, hogy az évek során annyi ezzel kapcsolatos furcsasággal találkoztam, hogy több mint sok (talán

hagyd dolgozni az urakat
Villany Péter

„Hagyd már dolgozni az urakat!”

Nem tudok elszakadni a csendes pihenő témakörétől. De az a helyzet, hogy az évek során annyi ezzel kapcsolatos „anomáliával” találkoztam, hogy több mint sok (talán