Családi ház, de szigorú szabályokkal

Családi ház, de szigorú szabályokkal

Kollégáim sokszor mondják nekem, amikor véglegesnek tűnően eldöntök dolgokat, hogy “persze, persze, úgyis csinálod majd még”. Én meg elmesélem, hogy miért nem fogom. És ebben aztán jól meg is egyezünk.

Ugyanakkor egy-egy ilyen “elmesélés” többnyire mindig arról szól, hogy mi volt benne rossz, mit kellett volna máshogy csinálni. Mire kellett volna jobban figyelni, mit kellett volna elengedni. Mit nem lett volna szabad abban a formában hagyni, és mit kellett volna mindenképpen kikényszeríteni.

És egy-egy ilyen érzelemdús elmesélést mindig egy megnyugvási időszak követ (hosszabb-rövidebb), majd tiszta fejjel egy kiértékelés. És aztán ez a kiértékelés meg is hozza a gyümölcsét. Ugyanis minden hibából (itt hibának nevezem most a rajtam nem múló eseményeket is) tanulni kell és lehet, és ezáltal jobbá tenni a szolgáltatásunkat.

Ilyenkor mindig születnek új szabályok a szerelés menetére vonatkozóan, és teljesen más szemszögből tekintek a mögöttünk hagyott munkákra. Ténylegesen jobbá tesz és megerősít minket az a tudat, hogy egy építkezésen rajtunk nem múlik a határidő betartása, és többi szakma irányába megfelelően kommunikálva a saját munkánk is megkönnyíthető.

Úgyhogy bár az igazi terepünk továbbra is a szürke panel, de időnként azért – kis kikapcsolódásként – gyönyörű környezetben, kontrollált körülmények között visszatérünk a családi házas vonalra is.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.