Botrány a napelem cikk körül

Botrány a napelem cikk körül

Hát igen… kikerülni az Index címlapjára a blog.hu-n keresztül, a kitartó munka eredménye. Mindenképpen hízelgő, a hiúságomat is legyezgeti. Csak hát… nos igen. A jó szándék ellenére is olykor néhányan darabokra szedik az embert.

Az első és legfontosabb, amit tudni kell, hogy nem vagyok napelem szerelő. Elgondolkodtam rajta, hogy elvégzek egy tanfolyamot. Elsősorban nem azért, mert a tetőkön van kedvem rohangálni, hanem hogy legyen rálátásom, pontosan hogyan is zajlik manapság mindez, s hogyha arra van szükség, el tudjam dönteni, mi a teendő.

A második, hogy ezek az írások nem szakmai értekezések. Néha a levegőbe feldobott kérdések, gondolatok, emlékeztetők. Ami igaz, a cím túl hatásvadászra sikeredett, és az olvasók emiatt talán valami hosszabb írásra, újabb szenzációra, információra számíthattak, és talán van, aki csalódott volt.

A harmadik, ami talán a legfontosabb, hogy az írás valóban nem taglalta a részleteket. Nagyon sokan, akik valószínűleg a szakmában dolgoznak, hozzászólásaikkal hozzátettek a cikkhez. Segítő szándékkal fogalmazták meg kritikájukat, vagy írták le a dolgok jelenlegi állását. Ezeket utólag is nagyon köszönöm.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Napelemista kalandok – Így állunk most

Nem lehet elengedni ezt a témát, mert most a fél ország (na jó, inkább talán csak a félnek a fele) ezen pörög. Gyorsan megírom, hol is tart a projektem, hátha segít azoknak, akik éppen dilemmáznak a telepítésén.

Villany Péter

Barkácsoljunk házilag napelemet a panelba?

És igen. Kezdődik a házi barkács kurzus! Indul a panellakások napelemesítése. De ha kérdezik, nem én adtam az ötletet! Sőt! Csak finoman megjegyezném, hogy mások már a YouTube-on és a TikTok-on is “osztják az észt”.

Villany Péter

Lekésel, ha nem veszel most napelemet?

Visszatérve a tegnapi kitérő után a napelem témára, kiderült ám, hogy hol van elakadva a három hete megrendelt rendszerem. A rezsicsökkentés csökkentése után olyan szintű kereslet indult meg a napelemek minden alkatrésze után, hogy hiány alakult ki a piacon.