Botrány a napelem cikk körül

Botrány a napelem cikk körül

Hát igen… kikerülni az Index címlapjára a blog.hu-n keresztül, a kitartó munka eredménye. Mindenképpen hízelgő, a hiúságomat is legyezgeti. Csak hát… nos igen. A jó szándék ellenére is olykor néhányan darabokra szedik az embert.

Az első és legfontosabb, amit tudni kell, hogy nem vagyok napelem szerelő. Elgondolkodtam rajta, hogy elvégzek egy tanfolyamot. Elsősorban nem azért, mert a tetőkön van kedvem rohangálni, hanem hogy legyen rálátásom, pontosan hogyan is zajlik manapság mindez, s hogyha arra van szükség, el tudjam dönteni, mi a teendő.

A második, hogy ezek az írások nem szakmai értekezések. Néha a levegőbe feldobott kérdések, gondolatok, emlékeztetők. Ami igaz, a cím túl hatásvadászra sikeredett, és az olvasók emiatt talán valami hosszabb írásra, újabb szenzációra, információra számíthattak, és talán van, aki csalódott volt.

A harmadik, ami talán a legfontosabb, hogy az írás valóban nem taglalta a részleteket. Nagyon sokan, akik valószínűleg a szakmában dolgoznak, hozzászólásaikkal hozzátettek a cikkhez. Segítő szándékkal fogalmazták meg kritikájukat, vagy írták le a dolgok jelenlegi állását. Ezeket utólag is nagyon köszönöm.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.