Boldog család boldog Húsvét

Boldog család boldog Húsvét

Úgy tűnik számomra, hogy az évek megszépítik a múltbéli történéseket. Talán ezért van az, hogy emlékeimben a gyermekkorom Húsvétjai mások voltak. Mások, de ugyanúgy boldogok.

Jó persze, mondhatnánk, hogy akkor más volt – ami igaz is lenne. És mondhatnánk, hogy a szokások is picit mások voltak – és ez is igaz (például mi sosem kerestünk tojást a kertben, amit a nyuszi hozott).

Ahogyan telnek az évek, egyre inkább arra jövök rá, hogy most már sokkal többet jelent egy-egy ilyen ünnepen, hogy együtt vagyunk. Egy-egy ünnep attól lesz igazán szép nekem, hogy ezekben a napokban biztosan együtt csinálunk dolgokat.

Legtöbbször, ha jó az idő, akkor kint töltjük a napokat a kertben. De rosszabb idő esetén is találunk mindig valamilyen elfoglaltságot odabent. A lényeg, hogy közösen tevékenykedünk.

Kívánom, hogy nektek is teljen békében ez az ünnep: Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánok!

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.

Villany Péter

Így lopta a szomszéd az áramot

Nem mostani a történet, de a múlt hét pénteki napján a “villany” felújításának utolsó mozzanatai közben jutott eszembe, amikor is kimentem a fogyasztásmérőhöz áramtalanítani a panellakást. Lekapcsoltam a kismegszakítót, hogy be tudjam kötni az új hálózatot.

Villany Péter

Rés a pajzson – erkélynapelem

A vasárnap hajnali kávé majd kiesett a kezemből, és az álmosság is egy csapásra elillant, amikor a szokásos korai lapszemle során szembejött velem egy cikk az alábbi címmel: “Megvan a rés a pajzson, engedélyeztethető egy erkélynapelem Magyarországon”.