Boldog család boldog Húsvét

Boldog család boldog Húsvét

Úgy tűnik számomra, hogy az évek megszépítik a múltbéli történéseket. Talán ezért van az, hogy emlékeimben a gyermekkorom Húsvétjai mások voltak. Mások, de ugyanúgy boldogok.

Jó persze, mondhatnánk, hogy akkor más volt – ami igaz is lenne. És mondhatnánk, hogy a szokások is picit mások voltak – és ez is igaz (például mi sosem kerestünk tojást a kertben, amit a nyuszi hozott).

Ahogyan telnek az évek, egyre inkább arra jövök rá, hogy most már sokkal többet jelent egy-egy ilyen ünnepen, hogy együtt vagyunk. Egy-egy ünnep attól lesz igazán szép nekem, hogy ezekben a napokban biztosan együtt csinálunk dolgokat.

Legtöbbször, ha jó az idő, akkor kint töltjük a napokat a kertben. De rosszabb idő esetén is találunk mindig valamilyen elfoglaltságot odabent. A lényeg, hogy közösen tevékenykedünk.

Kívánom, hogy nektek is teljen békében ez az ünnep: Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánok!

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Napelemista kalandok – Így állunk most

Nem lehet elengedni ezt a témát, mert most a fél ország (na jó, inkább talán csak a félnek a fele) ezen pörög. Gyorsan megírom, hol is tart a projektem, hátha segít azoknak, akik éppen dilemmáznak a telepítésén.

Villany Péter

Barkácsoljunk házilag napelemet a panelba?

És igen. Kezdődik a házi barkács kurzus! Indul a panellakások napelemesítése. De ha kérdezik, nem én adtam az ötletet! Sőt! Csak finoman megjegyezném, hogy mások már a YouTube-on és a TikTok-on is “osztják az észt”.

Villany Péter

Lekésel, ha nem veszel most napelemet?

Visszatérve a tegnapi kitérő után a napelem témára, kiderült ám, hogy hol van elakadva a három hete megrendelt rendszerem. A rezsicsökkentés csökkentése után olyan szintű kereslet indult meg a napelemek minden alkatrésze után, hogy hiány alakult ki a piacon.