Bizony jó csapat vagyunk!

Bizony jó csapat vagyunk!

Nemrégiben olvastam (és már korábban többször is), hogy az ember az aktív élete 70%-át a munkájával, a munkahelyén tölti. Szerintem ez önmagában is brutális szám, függetlenül attól, hogy pontos-e vagy sem.

Ha nem is pontos, akkor is érzem és látom magamon, hogy esetemben fedheti a valóságot. És érkezik a döbbenet is: tulajdonképpen az életem nagyobbik részét nem a családommal vagy a hobbijaimmal, hanem a kollégáimmal, a munkámmal töltöm.

Szerencsés vagyok, mert elmondhatom, hogy amolyan folyamatosan vándorló, kétlaki életet élek. Van egy stabil pont: az otthonom, ahonnan reggel elindulok egy másik “otthonba”, ahol szintén élek egy kicsit (70% nem is kevés mondjuk). De hogy ne legyen egyhangú a dolog, minden héten más és más lakás az “otthonunk”.

Ezért aztán nagyon nem mindegy, hogyan telik ez az idő! Megfutottam már azokat a köröket, amiket kellett, és mostanra elmondhatom: kialakult körülöttem az a csapat, akikkel egy jó életet lehet élni a munkában.

Köszönöm nektek!

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.