Bizony jó csapat vagyunk!

Bizony jó csapat vagyunk!

Nemrégiben olvastam (és már korábban többször is), hogy az ember az aktív élete 70%-át a munkájával, a munkahelyén tölti. Szerintem ez önmagában is brutális szám, függetlenül attól, hogy pontos-e vagy sem.

Ha nem is pontos, akkor is érzem és látom magamon, hogy esetemben fedheti a valóságot. És érkezik a döbbenet is: tulajdonképpen az életem nagyobbik részét nem a családommal vagy a hobbijaimmal, hanem a kollégáimmal, a munkámmal töltöm.

Szerencsés vagyok, mert elmondhatom, hogy amolyan folyamatosan vándorló, kétlaki életet élek. Van egy stabil pont: az otthonom, ahonnan reggel elindulok egy másik “otthonba”, ahol szintén élek egy kicsit (70% nem is kevés mondjuk). De hogy ne legyen egyhangú a dolog, minden héten más és más lakás az “otthonunk”.

Ezért aztán nagyon nem mindegy, hogyan telik ez az idő! Megfutottam már azokat a köröket, amiket kellett, és mostanra elmondhatom: kialakult körülöttem az a csapat, akikkel egy jó életet lehet élni a munkában.

Köszönöm nektek!

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Csótány a lámpában!

Címnek inkább azt szerettem volna adni, hogy “A lámpa varázshatalmú szelleme”, de az nem fedte volna le igazán mondanivalót. A történet a múlt héten történt, amikor a munkáink többsége szerelvényezés volt.

Villany Péter

Te jó ég! Itt bányásztak! És én nem is tudtam!

Még kicsit visszatérve a tegnapi napelemes-leállításos írásomra, illetve azt ezt ihlető podcast-re, egy fontos dologgal találkoztam. Teljesen “véletlenül” dobta fel az egyik közösségi médium a régi bányász vasutakhoz tartozó kiállítást.

Villany Péter

Az öreg megmondja – Napelemista kalandok

Kedves barátom hívta fel a figyelmem egy videóra, ami az elmúlt időszak “lerágott” csontjáról szól. De nem akárhogyan, hanem idősebb szakemberek szemével. Akiknek már mindegy, hogy mit mondanak. (ergó nem kell pc-nek, azaz politikailag korrektnek lenniük, hogy ne bántsanak meg a véleményükkel senkit)