Betonakkumulátor??? Na ne!

Betonakkumulátor??? Na ne!

Körülbelül 2 hete olvastam egy panellal kapcsolatos hírt: svéd tudósok (nem, nem a brit tudósok!) cementalapú, tölthető akkumulátort fejlesztettek. Túl sok információt nem tudtam meg, de érdekes dolgok vannak a világban.

A lényege annyi, hogy a tudósok hosszas kísérletezés után alkották meg a prototípust. A cementalapú keverék rövid karbonszálakat és fémbevonatú, karbonszálas hálót tartalmaz a vezetőképesség növelésére.

Átlagos energiasűrűsége 7 wattóra négyzetméterenként. Ez még mindig alacsony a kereskedelmi forgalomban lévő elemekhez képest, az anyag azonban épületek esetében nagy mennyiségben használható.

Érdekes koncepció, az energiatárolás problémájának megoldását sok helyütt sokféleképpen kutatják. Ha megvalósul, laknál ilyenben?

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Amikor az ajánlásból baj lesz

Minden jól sikerült munka után felmerül az ügyfeleink részéről, hogy miért is nem alapítunk generálkivitelező csapatot, mert ha mindenki olyan profin csinálta volna a dolgát, mint mi, akkor minden rendben lett volna.

Villany Péter

Úgy élsz ahogy a gimnáziumban elképzelted?

Nagyon szeretek munka közben különböző hanganyagokat (újabban pedig podcast-eket) hallgatni. Főleg tanulni szeretek így (van amit előre én mondok fel magamnak), akár szakmai, akár egyéb dolgokról legyen szó.