Betonakkumulátor??? Na ne!

Betonakkumulátor??? Na ne!

Körülbelül 2 hete olvastam egy panellal kapcsolatos hírt: svéd tudósok (nem, nem a brit tudósok!) cementalapú, tölthető akkumulátort fejlesztettek. Túl sok információt nem tudtam meg, de érdekes dolgok vannak a világban.

A lényege annyi, hogy a tudósok hosszas kísérletezés után alkották meg a prototípust. A cementalapú keverék rövid karbonszálakat és fémbevonatú, karbonszálas hálót tartalmaz a vezetőképesség növelésére.

Átlagos energiasűrűsége 7 wattóra négyzetméterenként. Ez még mindig alacsony a kereskedelmi forgalomban lévő elemekhez képest, az anyag azonban épületek esetében nagy mennyiségben használható.

Érdekes koncepció, az energiatárolás problémájának megoldását sok helyütt sokféleképpen kutatják. Ha megvalósul, laknál ilyenben?

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.