Az okos konnektorunk egy kicsit buta

Az okos konnektorunk egy kicsit buta

Hát egy picit csalódott vagyok, de igazából megértem az irányt. Megvettem a fogyasztásmérős dugaljt, amiről az az információm, hogy tudja azt, amit szeretnék: másodperc alapon mérni az áramfogyasztást.

A mosógép kapta a nemes feladatot: működés közben tesztelhetem, mit is tud a kütyü. Feltelepítettem az APP-ot, és másodszorra meg is találták egymást, láttam is, kapcsolni is tudtam.

Remek. Ekkor elindítottam a gépet, és néztem az adatokat, nyomogattam az appot. Elviekben méri és jelzi a fogyasztást napi, heti, havi, évi léptékben. De itt kb. megáll a tudomány. Tudok időzítést állítani, ki-bekapcsolni, és a fogyasztási adatokhoz tudok árat rendelni. Mezei userként nekem ennyi elég is lehetne, hiszen azért vettem, hogy lássam, mennyit „zabál” a ruhatisztítás.

De villanyszerelőként ez sajnos kevés. És az applikációból ilyen formában más, illetve több adatot ki sem tudtam nyerni. Feltűnt azonban: pillanatnyi fogyasztást is mutat nekem, és bizony másodpercenként. Ez azt jelenti, hogy tudja a másodpercnyi áramfelvételt is, hiszen P=U×I (fogyasztás = 230V × áramfelvétel) (→ a szóhasználat az érthetőség miatt szándékos).

Így tudja azt, ami nekem kell, csak ki kell nyernem belőle. Ami valószínű nem lesz olyan nehéz, ha utánanézek, de alapból nem tudja az okoskonnektor. Így hát ez a következő napirendi pont.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Lakott lakások specialistái
Villany Péter

Lakott lakások specialistái lettünk

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján elmondható, hogy időnként a piaci folyamatok hatására az adott időszakban elektromosan felújítandó lakások “típusai” változnak. “Típusok” alatt itt most azt

Havannai nyaralás
Villany Péter

Havannai nyaralás

Nem tudok elszakadni a csendes pihenő témakörétől. De az a helyzet, hogy az évek során annyi ezzel kapcsolatos furcsasággal találkoztam, hogy több mint sok (talán

hagyd dolgozni az urakat
Villany Péter

„Hagyd már dolgozni az urakat!”

Nem tudok elszakadni a csendes pihenő témakörétől. De az a helyzet, hogy az évek során annyi ezzel kapcsolatos „anomáliával” találkoztam, hogy több mint sok (talán