Az okos konnektorunk egy kicsit buta

Az okos konnektorunk egy kicsit buta

Hát egy picit csalódott vagyok, de igazából megértem az irányt. Megvettem a fogyasztásmérős dugaljt, amiről az az információm, hogy tudja azt, amit szeretnék: másodperc alapon mérni az áramfogyasztást.

A mosógép kapta a nemes feladatot: működés közben tesztelhetem, mit is tud a kütyü. Feltelepítettem az APP-ot, és másodszorra meg is találták egymást, láttam is, kapcsolni is tudtam.

Remek. Ekkor elindítottam a gépet, és néztem az adatokat, nyomogattam az appot. Elviekben méri és jelzi a fogyasztást napi, heti, havi, évi léptékben. De itt kb. megáll a tudomány. Tudok időzítést állítani, ki-bekapcsolni, és a fogyasztási adatokhoz tudok árat rendelni. Mezei userként nekem ennyi elég is lehetne, hiszen azért vettem, hogy lássam, mennyit „zabál” a ruhatisztítás.

De villanyszerelőként ez sajnos kevés. És az applikációból ilyen formában más, illetve több adatot ki sem tudtam nyerni. Feltűnt azonban: pillanatnyi fogyasztást is mutat nekem, és bizony másodpercenként. Ez azt jelenti, hogy tudja a másodpercnyi áramfelvételt is, hiszen P=U×I (fogyasztás = 230V × áramfelvétel) (→ a szóhasználat az érthetőség miatt szándékos).

Így tudja azt, ami nekem kell, csak ki kell nyernem belőle. Ami valószínű nem lesz olyan nehéz, ha utánanézek, de alapból nem tudja az okoskonnektor. Így hát ez a következő napirendi pont.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.