Az elektromos sárga virág – Bonyolódik a történet – Avagy a megrázó ízélmény

Az elektromos sárga virág - Bonyolódik a történet

Ígéretemmel ellentétben nem tettem fel képeket naponta a növénykékről, pedig minden nap fotóztam. De pillanatnyilag eléggé csalódott vagyok: úgy néz ki, hogy átvágtak. De nagyon.

Most vessetek egy pillantást a képre. Érdemes fél percet szánni rá. És számoljátok meg, kérlek: hány különböző növénykét láttok?

Megrendeltem két zacskóval. Papíron ugyanaz volt mindkettő. kb. 50-50 magot írt (kicsi 1 mm-es méretről beszélünk), így ezeket szétosztottam 2-szer kétfelé. Frissen vásárolt palántaföldbe kerültek, házilag “steril” körülmények között, kizárva az egyéb bekerüléseket (említettem már, hogy Kati kertész?).

Igen-igen, ez négy különböző növény. Felteszek ide egy rövid videót is, ha a képen nem látszik, de bizony ez négy, jól kivehetően teljesen különböző növény. Abban megegyeznek, hogy az első alkalommal két egyforma kis levelet hoznak, azaz kétszikűek.

De pillanatnyi csalódottságomon felülemelkedve, elsőnek röhögőgörcsöm volt (ahogy most is, miközben írom ezeket a sorokat), és izgalmas lesz látni, hogy valamelyikből lesz-e egyáltalán az ehető virágú növény.

Ismerősöm is jót röhögött ezen, majd azt mondta, olyan ez, mint valami brazil szappanopera, és biztos direkt csinálom. Hát … Az igazság az, hogy egyáltalán nem direkt, de újra bebizonyosodott, hogy az élet a legjobb forgatókönyvíró.

És még egy megjegyzés: az egyik növényke igencsak hasonlít gyermekkorom fél méter magas, szívós szárú gyomjára, ami előszeretettel nőtt a szántások szélén…

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Csótány a lámpában!

Címnek inkább azt szerettem volna adni, hogy “A lámpa varázshatalmú szelleme”, de az nem fedte volna le igazán mondanivalót. A történet a múlt héten történt, amikor a munkáink többsége szerelvényezés volt.

Villany Péter

Te jó ég! Itt bányásztak! És én nem is tudtam!

Még kicsit visszatérve a tegnapi napelemes-leállításos írásomra, illetve azt ezt ihlető podcast-re, egy fontos dologgal találkoztam. Teljesen “véletlenül” dobta fel az egyik közösségi médium a régi bányász vasutakhoz tartozó kiállítást.

Villany Péter

Az öreg megmondja – Napelemista kalandok

Kedves barátom hívta fel a figyelmem egy videóra, ami az elmúlt időszak “lerágott” csontjáról szól. De nem akárhogyan, hanem idősebb szakemberek szemével. Akiknek már mindegy, hogy mit mondanak. (ergó nem kell pc-nek, azaz politikailag korrektnek lenniük, hogy ne bántsanak meg a véleményükkel senkit)