Amikor nem csak te élsz jól

Időnként előkerül, és olyankor mindig nagyot megy a közösségi médiában, az a Robert Boschnak tulajdonított mondat, miszerint – „Nem azért adok magas fizetéseket mert sok pénzem van. Azért van sok pénzem, mert magas fizetéseket adok.”.

Sok igazság van ebben a mondatban, de… Úgy imádom ezeket a fránya DE kezdetű gondolatokat.

Kár lenne tagadni, a mai világunkat a pénz (is) mozgatja. Ha van jó, ha nincs, az nem annyira jó. Sajnos ez tény. Az is tény, hogy lehetőségek mindig is voltak és lesznek, és mindig is lesznek akik ki tudják ezeket használni, és olyanok is, akik pedig nem.

Amikor az egész villanyszerelős “játék” elért egy pontot, látszott, hogy a jól felépített rendszer fejlődést hoz. Érkeznek a megkeresések, ezáltal a lehetőségek, növekszik az igény. A kérdés csak az volt, hogy milyen módon használjuk ki őket.

Sokat tudnék erről mesélni, voltak jobb és rosszabb periódusok. De zseniális látni, hogy milyen módon segíti az embereket körülötted az, hogy megtanítod őket kihasználni a lehetőségeket. És nagyon felemelő érzés, hogy szépen lassan megvalósulnak az álmaik.

Ami nagyon fontos, és tény: sajnos nem mindenki alkalmas erre. De amikor valaki tényleg odakerül, és él a felkínált lehetőséggel, akkor tényleg igaz lehet a bevezetőben írt mondat. De az út, amíg ide eljutunk, az bizony nem könnyű. Mert nincs ingyen ebéd, és bizonyos helyzetekben nagyon könnyű belefáradni.

De aki átlendül a holtpontokon, az tényleg jó helyre kerül, és biztosan nem lehet oka panaszra hosszú távon sem. Mert hiszem, hogy mindenkinek joga van jól élni, és ha valaki hajlandó is tenni érte, akkor tudok segíteni.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Panelszerelem

Ez most nem egy csöpögős love-story lesz, és még csak arról sincs szó, hogy a szerelmemet, életem párját egy panelház környékén ismertem meg. De ezer szállal kötődöm a nagy szürke tömbökhöz.

Villany Péter

Szárítógép – Érdemes venni?

Az elmúlt időszakban (de előtte is jellemző volt) kettő kérdés mindig felmerül azokban a párokban és családokban, akik panellakást vesznek vagy újítanak fel. Az egyik a konyha elrendezésének kérdése. Kevés olyan panellakás van, ahol a konyha tágasnak mondható, és akár még ebédelni is lehetne benne.

Villany Péter

A tűzoltó készülék nem luxus

De nem ám! Idehaza csak bizonyos körülmények között kötelező, de ha én lennék felelős ezekért a dolgokért, akkor minden autóban és minden háztartásban előírnám a tartását. (Barátomtól tudom, hogy hajókon például kötelező!).