Amikor nem csak te élsz jól

Időnként előkerül, és olyankor mindig nagyot megy a közösségi médiában, az a Robert Boschnak tulajdonított mondat, miszerint – „Nem azért adok magas fizetéseket mert sok pénzem van. Azért van sok pénzem, mert magas fizetéseket adok.”.

Sok igazság van ebben a mondatban, de… Úgy imádom ezeket a fránya DE kezdetű gondolatokat.

Kár lenne tagadni, a mai világunkat a pénz (is) mozgatja. Ha van jó, ha nincs, az nem annyira jó. Sajnos ez tény. Az is tény, hogy lehetőségek mindig is voltak és lesznek, és mindig is lesznek akik ki tudják ezeket használni, és olyanok is, akik pedig nem.

Amikor az egész villanyszerelős “játék” elért egy pontot, látszott, hogy a jól felépített rendszer fejlődést hoz. Érkeznek a megkeresések, ezáltal a lehetőségek, növekszik az igény. A kérdés csak az volt, hogy milyen módon használjuk ki őket.

Sokat tudnék erről mesélni, voltak jobb és rosszabb periódusok. De zseniális látni, hogy milyen módon segíti az embereket körülötted az, hogy megtanítod őket kihasználni a lehetőségeket. És nagyon felemelő érzés, hogy szépen lassan megvalósulnak az álmaik.

Ami nagyon fontos, és tény: sajnos nem mindenki alkalmas erre. De amikor valaki tényleg odakerül, és él a felkínált lehetőséggel, akkor tényleg igaz lehet a bevezetőben írt mondat. De az út, amíg ide eljutunk, az bizony nem könnyű. Mert nincs ingyen ebéd, és bizonyos helyzetekben nagyon könnyű belefáradni.

De aki átlendül a holtpontokon, az tényleg jó helyre kerül, és biztosan nem lehet oka panaszra hosszú távon sem. Mert hiszem, hogy mindenkinek joga van jól élni, és ha valaki hajlandó is tenni érte, akkor tudok segíteni.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Itt a távfűtés vége? Indul a villanyfűtés!

Itt első körben arról szerettem volna írni, hogy ha lassan véget ér a távfűtés időszaka, akkor hidegebb idő esetén bizony mindenhol előkerülnek az elektromos radiátorok és a bazi nagy hősugárzók, és ezek majd jól szétégetik a régi, nem megfelelően karbantartott elektromos hálózatot.

Villany Péter

Köszönet az Index olvasóinak

Be kell vallanom, nem igazán foglalkoztam az elmúlt időszakban azzal, hogy a blog.hu oldalra kikerült írások mit is “okoznak”. Szerencsére nagyon sok segítséget kapok életem párjától, és így komoly terhek kerülnek le a vállamról.