Aki tud, az mindennel tud

Be kell vallanom, szeretem a podcastokat. Hétfőn írtam erről, hogy az utóbbi időben milyen nagy divatja lett ennek a műfajnak. Az én “rajongásom” oka elsősorban az, hogy vezetés közben könnyen fogyasztható tartalomról beszélünk. Rádió helyett.

A fenti mondatot egyik reggel hallottam a ‘Made in Vegas’ podcastban, amit kedves barátomék csinálnak. Egy pillanatra meg is állítottam, és vissza is hallgattam azt a pár gondolatot ezzel kapcsolatban.

“Aki tud, az mindennel tud.” – Megállítottam a hanganyagot, lehunytam a szememet, megismételtem magamban még egyszer: “Aki tud, az mindennel tud.”. És megrohantak az emlékek. A kezdetek, az első lakások, a kutatások, a fejlődés, huhhhh. Micsoda út!

Azt tapasztalom a környezetemben, főként a “friss hús” villanyszerelők esetében, hogy kialakult egy verseny közöttük a jobbnál jobb eszközök beszerzésére. Sok márka kínál jobbnál jobb gépeket, amikkel “játék” a munka. Brutál összegeket költenek erre.

Mondom ezt úgy, hogy tényleg kipróbáltam szinte mindent, és végigjártam a szamárlétrát. Annak idején az olcsó kategóriás gépekkel kezdtünk. Nem titok ez. Amikor ezeknek elértük a határát, akkor a következő lépésként jött a drágább és jobb. Ezzel tényleg növekedett a hatékonyság.

És amikor e felett is “eljárt az idő”, mert már fizikailag és technikailag sem lehetett vele gyorsabban és/vagy könnyebben dolgozni (nem segítette jobban a munkavégzést), léptünk a következő szintre. És így tartunk most ott, ahol tartunk. Az elérhető piac egyik legjobb márkájával dolgozunk legnagyobb megelégedésünkre.

De ha ne adj’ Isten valamilyen oknál fogva elő kellene venni a régi „oldschool” gépeket, hát nem esnénk kétségbe… Egyrészt még van belőle működőképes tartalékban, másrészt közel olyan hatékonyan tudom használni őket, mint az újakat.

Mert “aki tud, az mindennel tud”.

Picture of Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.