A villanyszerelő álom karácsonyi ajándéka

Imádtam ezt a kérdést, mikor feltették nekem, mert hát mi is lehet a villanyszerelő álom karácsonyi ajándéka, ha a pénz nem számít? Pláne nekem, akinek mindene megvan? Gyönyörű családom, szuper barátaim, kiváló munkám és munkatársaim, boldogság. Na jó, egy kis világbéke jól jönne még.

Eleresztettem a fantáziámat azért.

Szeretnék egy nagy furgont, tele monitorokkal. Olyat, mint a filmekben a lehallgatós autók. Minden monitoron egy-egy munkatársamat látom, a fejükre szerelt kamerás szemüveg képen keresztül. És én ebből a központból irányítom a munkájukat. Igazi kommandósok, kiképezve, profin dolgozva.

Jó lenne egy robot is. Egy olyan robot, akit élőben itthonról tudnék irányítani. A VR szemüvegen keresztül ott lennék vele / általa a lakásban, és végezném vele a munkámat. Legalább a nehéz fizikai munkát, a poros és piszkos részeket ki lehetne iktatni ilyen módon. De ha már úgyis én “vezetem”, akkor a szakmai részt is megoldhatnánk vele.

Hmmm. Nincs több dugóban ülés, felesleges utazás a városba. És akkor már jól jönne egy olyan iroda is, ahonnan mindezt irányítani is lehetne. Berendezve minden, mondjuk LED fallal körben, amire azt vetítenék ki, amit csak szeretnék.

Lehet a valóságban ez már nincs is olyan messze?

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.