A villanyszerelő álom karácsonyi ajándéka

Imádtam ezt a kérdést, mikor feltették nekem, mert hát mi is lehet a villanyszerelő álom karácsonyi ajándéka, ha a pénz nem számít? Pláne nekem, akinek mindene megvan? Gyönyörű családom, szuper barátaim, kiváló munkám és munkatársaim, boldogság. Na jó, egy kis világbéke jól jönne még.

Eleresztettem a fantáziámat azért.

Szeretnék egy nagy furgont, tele monitorokkal. Olyat, mint a filmekben a lehallgatós autók. Minden monitoron egy-egy munkatársamat látom, a fejükre szerelt kamerás szemüveg képen keresztül. És én ebből a központból irányítom a munkájukat. Igazi kommandósok, kiképezve, profin dolgozva.

Jó lenne egy robot is. Egy olyan robot, akit élőben itthonról tudnék irányítani. A VR szemüvegen keresztül ott lennék vele / általa a lakásban, és végezném vele a munkámat. Legalább a nehéz fizikai munkát, a poros és piszkos részeket ki lehetne iktatni ilyen módon. De ha már úgyis én “vezetem”, akkor a szakmai részt is megoldhatnánk vele.

Hmmm. Nincs több dugóban ülés, felesleges utazás a városba. És akkor már jól jönne egy olyan iroda is, ahonnan mindezt irányítani is lehetne. Berendezve minden, mondjuk LED fallal körben, amire azt vetítenék ki, amit csak szeretnék.

Lehet a valóságban ez már nincs is olyan messze?

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Az ügyfél nem gyóntatópap

Van egy nagyon kedves ismerősöm, aki nem olyan régen felhívott. Megkérdezte, hogy esetleg tudok-e számára munkát. Elmesélte, hogy az elmúlt időszakban nagyon nehéz az élete, egyszerűen eltűntek az ügyfelek.

Villany Péter

Ionizáló hajszárító – az érzés, amikor megvág az áram

Talán sokan ismerik azt az érzést, amikor hajszárítás után a csaphoz, vízhez vagy szinte bármilyen tárgyhoz hozzáérve csípést érzékelünk egy pattanó hang kíséretében, és elrántjuk a kezünket? Ugyanez tapasztalható néha a bevásárlókocsin is.