A villanyszerelő álom karácsonyi ajándéka

Imádtam ezt a kérdést, mikor feltették nekem, mert hát mi is lehet a villanyszerelő álom karácsonyi ajándéka, ha a pénz nem számít? Pláne nekem, akinek mindene megvan? Gyönyörű családom, szuper barátaim, kiváló munkám és munkatársaim, boldogság. Na jó, egy kis világbéke jól jönne még.

Eleresztettem a fantáziámat azért.

Szeretnék egy nagy furgont, tele monitorokkal. Olyat, mint a filmekben a lehallgatós autók. Minden monitoron egy-egy munkatársamat látom, a fejükre szerelt kamerás szemüveg képen keresztül. És én ebből a központból irányítom a munkájukat. Igazi kommandósok, kiképezve, profin dolgozva.

Jó lenne egy robot is. Egy olyan robot, akit élőben itthonról tudnék irányítani. A VR szemüvegen keresztül ott lennék vele / általa a lakásban, és végezném vele a munkámat. Legalább a nehéz fizikai munkát, a poros és piszkos részeket ki lehetne iktatni ilyen módon. De ha már úgyis én “vezetem”, akkor a szakmai részt is megoldhatnánk vele.

Hmmm. Nincs több dugóban ülés, felesleges utazás a városba. És akkor már jól jönne egy olyan iroda is, ahonnan mindezt irányítani is lehetne. Berendezve minden, mondjuk LED fallal körben, amire azt vetítenék ki, amit csak szeretnék.

Lehet a valóságban ez már nincs is olyan messze?

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Napelemista kalandok – Így állunk most

Nem lehet elengedni ezt a témát, mert most a fél ország (na jó, inkább talán csak a félnek a fele) ezen pörög. Gyorsan megírom, hol is tart a projektem, hátha segít azoknak, akik éppen dilemmáznak a telepítésén.

Villany Péter

Barkácsoljunk házilag napelemet a panelba?

És igen. Kezdődik a házi barkács kurzus! Indul a panellakások napelemesítése. De ha kérdezik, nem én adtam az ötletet! Sőt! Csak finoman megjegyezném, hogy mások már a YouTube-on és a TikTok-on is “osztják az észt”.

Villany Péter

Lekésel, ha nem veszel most napelemet?

Visszatérve a tegnapi kitérő után a napelem témára, kiderült ám, hogy hol van elakadva a három hete megrendelt rendszerem. A rezsicsökkentés csökkentése után olyan szintű kereslet indult meg a napelemek minden alkatrésze után, hogy hiány alakult ki a piacon.