A villany sikló

Végre egy kis kikapcsolódás. Úgy érzem ez már járt nekem az utóbbi idők nagy hajtása után. Jólesett “elbújni” a világ elől. Úgyhogy aki esetleg nem ért el, attól elnézést kérek, és a héten minden elmaradásom bepótolom.

Általában nyitott szemmel megyek az ilyen kirándulásokra, nyaralásokra, mert mindig van egy terv, amit szeretünk végrehajtani. Aztán vagy sikerül, vagy nem. Tavaly a Balaton-felvidéki várak voltak a célpontjaink. Kíváncsi voltam, hogy hogyan oldják szépen és esztétikusan a “villanyosítását”, mert az építésükkor erre nem igazán gondoltak. Vagy legalábbis nincsenek erre utaló jelek. Annak ellenére sem, hogy találtak már olyan kb. 2200 éves tárgyat, amit akkumulátorként használhattak (nézzétek meg: bagdadi elem).

Az idei célpont a strand volt. Bár nem vagyunk igazi fürdős népek, inkább az erdőben eltévedősek (na jó, nem). De most a szállodai wellness mellett közel esett a balatoni strand is, és a jó idő végett minden délutánunkat ott töltöttük.

Sokan voltak, bár nem volt tumultus. Kényelmesen elfértünk, mindig volt szabad placc. Igaz fű, az nem sok, hiába a Balaton, a meleg itt sem kímélt semmit sem. Meg hát árusító bódék tömkelege, ahol mindig ültek. Nem volt tömeg, de tele voltak.

Na itt viszont láttam csodákat. A legszebb a képen is mellékelt vízisiklónak álcázott hosszabbító volt. Hosszas töprengés után arra jutottam, hogy azért álcázták, mert a siklóktól félnek az emberek, és így elkerülik.

Bár bottal piszkálva simán lehet arra a következtetésre jutni, hogy már nem él. És mivel jó állapotúnak tűnt elsőre, lehet lenne valaki olyan botor, aki a bőre miatt vagy kitömve ereklyének haza szeretné vinni. (botor: kissé együgyű (személy), aki nem a szellemi képességek hiánya miatt, hanem inkább hiszékenységből, meggondolatlanságból követ el ostobaságokat)

Ekkor mondjuk érheti meglepetés: megpróbálja elhúzni, majd kígyónk szikrázó és puffogó vipera képét ölti, és elcsendesül a parton a zene…

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Lakott lakások specialistái
Villany Péter

Lakott lakások specialistái lettünk

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján elmondható, hogy időnként a piaci folyamatok hatására az adott időszakban elektromosan felújítandó lakások “típusai” változnak. “Típusok” alatt itt most azt

Havannai nyaralás
Villany Péter

Havannai nyaralás

Nem tudok elszakadni a csendes pihenő témakörétől. De az a helyzet, hogy az évek során annyi ezzel kapcsolatos furcsasággal találkoztam, hogy több mint sok (talán

hagyd dolgozni az urakat
Villany Péter

„Hagyd már dolgozni az urakat!”

Nem tudok elszakadni a csendes pihenő témakörétől. De az a helyzet, hogy az évek során annyi ezzel kapcsolatos „anomáliával” találkoztam, hogy több mint sok (talán