A szolárium erre is jó lehet?

A szolárium erre is jó lehet?

Ennek nem sok köze van az elektromossághoz, bár annyi mindenképpen, hogy a szolárium is “áramot eszik”.

A hideg idő beálltával és a napos órák számának csökkenésével az ember szívesen fordul a modern technika vívmányai felé, hogy némi nyarat és színt csempésszen a mindennapjaiba.

Testvérem érdekes megfigyelést tett tavaly nyár végén: még a tavasszal vett szolárium bérletet, és hogy ne vesszen el, elhasználta. Emiatt a szokásos (a dohányzás abbahagyása utáni) nyár végi – ősz elejei allergia nagyon csekély mértékben hatalmasodott el rajta.

Ugyanezen tapasztalatom nekem is megvolt idén: csak mi főleg a horgászat miatt voltunk sokat a napon. Mint felhomályosítottak, ez az ún. besugárzott D-vitamin (pontosítsatok, ha ez túl felületes), és lehet, ennek lehet ilyen hatása.

Elgondolkodtató: az utóbbi időket meghatározó események nyári visszaszorulása is vajon ennek a következménye lehet?

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Az ügyfél nem gyóntatópap

Van egy nagyon kedves ismerősöm, aki nem olyan régen felhívott. Megkérdezte, hogy esetleg tudok-e számára munkát. Elmesélte, hogy az elmúlt időszakban nagyon nehéz az élete, egyszerűen eltűntek az ügyfelek.

Villany Péter

Ionizáló hajszárító – az érzés, amikor megvág az áram

Talán sokan ismerik azt az érzést, amikor hajszárítás után a csaphoz, vízhez vagy szinte bármilyen tárgyhoz hozzáérve csípést érzékelünk egy pattanó hang kíséretében, és elrántjuk a kezünket? Ugyanez tapasztalható néha a bevásárlókocsin is.