A szolárium erre is jó lehet?

A szolárium erre is jó lehet?

Ennek nem sok köze van az elektromossághoz, bár annyi mindenképpen, hogy a szolárium is “áramot eszik”.

A hideg idő beálltával és a napos órák számának csökkenésével az ember szívesen fordul a modern technika vívmányai felé, hogy némi nyarat és színt csempésszen a mindennapjaiba.

Testvérem érdekes megfigyelést tett tavaly nyár végén: még a tavasszal vett szolárium bérletet, és hogy ne vesszen el, elhasználta. Emiatt a szokásos (a dohányzás abbahagyása utáni) nyár végi – ősz elejei allergia nagyon csekély mértékben hatalmasodott el rajta.

Ugyanezen tapasztalatom nekem is megvolt idén: csak mi főleg a horgászat miatt voltunk sokat a napon. Mint felhomályosítottak, ez az ún. besugárzott D-vitamin (pontosítsatok, ha ez túl felületes), és lehet, ennek lehet ilyen hatása.

Elgondolkodtató: az utóbbi időket meghatározó események nyári visszaszorulása is vajon ennek a következménye lehet?

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Napelemista kalandok – Így állunk most

Nem lehet elengedni ezt a témát, mert most a fél ország (na jó, inkább talán csak a félnek a fele) ezen pörög. Gyorsan megírom, hol is tart a projektem, hátha segít azoknak, akik éppen dilemmáznak a telepítésén.

Villany Péter

Barkácsoljunk házilag napelemet a panelba?

És igen. Kezdődik a házi barkács kurzus! Indul a panellakások napelemesítése. De ha kérdezik, nem én adtam az ötletet! Sőt! Csak finoman megjegyezném, hogy mások már a YouTube-on és a TikTok-on is “osztják az észt”.

Villany Péter

Lekésel, ha nem veszel most napelemet?

Visszatérve a tegnapi kitérő után a napelem témára, kiderült ám, hogy hol van elakadva a három hete megrendelt rendszerem. A rezsicsökkentés csökkentése után olyan szintű kereslet indult meg a napelemek minden alkatrésze után, hogy hiány alakult ki a piacon.