A szolárium erre is jó lehet?

A szolárium erre is jó lehet?

Ennek nem sok köze van az elektromossághoz, bár annyi mindenképpen, hogy a szolárium is “áramot eszik”.

A hideg idő beálltával és a napos órák számának csökkenésével az ember szívesen fordul a modern technika vívmányai felé, hogy némi nyarat és színt csempésszen a mindennapjaiba.

Testvérem érdekes megfigyelést tett tavaly nyár végén: még a tavasszal vett szolárium bérletet, és hogy ne vesszen el, elhasználta. Emiatt a szokásos (a dohányzás abbahagyása utáni) nyár végi – ősz elejei allergia nagyon csekély mértékben hatalmasodott el rajta.

Ugyanezen tapasztalatom nekem is megvolt idén: csak mi főleg a horgászat miatt voltunk sokat a napon. Mint felhomályosítottak, ez az ún. besugárzott D-vitamin (pontosítsatok, ha ez túl felületes), és lehet, ennek lehet ilyen hatása.

Elgondolkodtató: az utóbbi időket meghatározó események nyári visszaszorulása is vajon ennek a következménye lehet?

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.

Villany Péter

Így lopta a szomszéd az áramot

Nem mostani a történet, de a múlt hét pénteki napján a “villany” felújításának utolsó mozzanatai közben jutott eszembe, amikor is kimentem a fogyasztásmérőhöz áramtalanítani a panellakást. Lekapcsoltam a kismegszakítót, hogy be tudjam kötni az új hálózatot.

Villany Péter

Rés a pajzson – erkélynapelem

A vasárnap hajnali kávé majd kiesett a kezemből, és az álmosság is egy csapásra elillant, amikor a szokásos korai lapszemle során szembejött velem egy cikk az alábbi címmel: “Megvan a rés a pajzson, engedélyeztethető egy erkélynapelem Magyarországon”.