A szolárium erre is jó lehet?

A szolárium erre is jó lehet?

Ennek nem sok köze van az elektromossághoz, bár annyi mindenképpen, hogy a szolárium is “áramot eszik”.

A hideg idő beálltával és a napos órák számának csökkenésével az ember szívesen fordul a modern technika vívmányai felé, hogy némi nyarat és színt csempésszen a mindennapjaiba.

Testvérem érdekes megfigyelést tett tavaly nyár végén: még a tavasszal vett szolárium bérletet, és hogy ne vesszen el, elhasználta. Emiatt a szokásos (a dohányzás abbahagyása utáni) nyár végi – ősz elejei allergia nagyon csekély mértékben hatalmasodott el rajta.

Ugyanezen tapasztalatom nekem is megvolt idén: csak mi főleg a horgászat miatt voltunk sokat a napon. Mint felhomályosítottak, ez az ún. besugárzott D-vitamin (pontosítsatok, ha ez túl felületes), és lehet, ennek lehet ilyen hatása.

Elgondolkodtató: az utóbbi időket meghatározó események nyári visszaszorulása is vajon ennek a következménye lehet?

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Panelszerelem

Ez most nem egy csöpögős love-story lesz, és még csak arról sincs szó, hogy a szerelmemet, életem párját egy panelház környékén ismertem meg. De ezer szállal kötődöm a nagy szürke tömbökhöz.

Villany Péter

Szárítógép – Érdemes venni?

Az elmúlt időszakban (de előtte is jellemző volt) kettő kérdés mindig felmerül azokban a párokban és családokban, akik panellakást vesznek vagy újítanak fel. Az egyik a konyha elrendezésének kérdése. Kevés olyan panellakás van, ahol a konyha tágasnak mondható, és akár még ebédelni is lehetne benne.

Villany Péter

A tűzoltó készülék nem luxus

De nem ám! Idehaza csak bizonyos körülmények között kötelező, de ha én lennék felelős ezekért a dolgokért, akkor minden autóban és minden háztartásban előírnám a tartását. (Barátomtól tudom, hogy hajókon például kötelező!).