A panelek vándorai

“…Szökünk a sötétség elől, falakon átrohanunk, ezek mi vagyunk, a szabadság vándorai …” – sokszor jut eszembe a fenti refrén. Főleg olyankor, amikor egyik lakásból megyünk a másikba. Mi, a panelek vándorai.

Azt is lehet mondhatni, hogy „szökünk a sötétség elől”, mert hát villanyszerelők vagyunk, és fényt csiholunk a drótokon keresztül. De azért falakon nem megyünk át. Jó kis vasbeton. Na azon azért nem megyünk át. Kivéve, ha előtte a falvágók statikai meg minden engedéllyel és megfelelően ki nem vágják.

De nem csak mi, panelkommandós villanyszerelők járunk lakásról lakásra, hanem sok burkoló, sok festő és néha a vizes emberek is (meg a gázos persze, már ha odaér…). Olyanok vagyunk, mint a szorgos méhecskék. “Virágról virágra szállva” készítjük elő a jövendő otthonokat (a nagy kaptár kis méh sejtjeit).

Kedves barátom megkérdezte, hogy találkoztunk-e már ugyanazzal a “bandával” “utazásaink” során, vannak-e visszatérő panel specialista szakemberek a többi szakmában? Elbizonytalanodtam. Gugliról tudom, hogy vannak ilyenek, létezik ez a réspiac.

De egy pici gondolkodás után megállapítottam, hogy nem találkozunk másokkal, csak igazán ritkán. Ennek két oka van. Az egyik, hogy a határidők pontos betartása komoly erény, ez nálunk mindig 100%-ban sikerül. Emiatt nem futunk össze másik szakma képviselőivel “véletlenül”.

A másik dolog, ami miatt nincs “ütközés”, az az a kérésem, hogy azon a héten, amikor mi dolgozunk, ne jöjjön más. A lakás nem túl nagy, 2-3 embernek van benne kényelmes hely a munkafolyamatok során.

Csak így tudom garantálni, hogy minden a megfelelő módon és időben fog elkészülni.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.