A panel-terepminta

A panel-terepminta

Tegnap már egy mondat erejéig említettem a panelek szürkeségét. Mivel fő profilunk a panel lakások elektromos hálózatának felújítása, ezért lett a céges gúnya ilyen színű.

Viszont ugye jogosan felmerülhet (és természetesen fel is merült), hogy dehát ez csak amolyan szólás-mondás, hogy “szürke város” meg ilyenek, nézzem meg, milyen szépen színesre ki vannak festve a szigetelt panelházak.

És igen, ebben teljesen igazat kell hogy adjak. És ezen a ponton gondolkoztam el, hogy akkor most nekünk is valami hasonló élénk, de mégis matt színekben újra pompáznunk? És akkor lehet újragondolni az egész koncepciót? És ezen egy kicsit elszomorodtam.

Ez az egész érzés pusztán csak addig tartott, ameddig beléptem az éppen aktuális lakásba. 2. vagy 3. napon tartottunk, szét volt már szedve az egész teljesen. Se festés, se tapéta, se csempe, se padló, csak a csupasz falak. Beton és beton és beton mindenhol, bármerre néztem (na jó, volt némi fehér műanyag az ablakoknál).

És ekkor megkönnyebbültem. Boldogság töltötte el lelkemet, mert olyan szürke volt az egész (némi fehér és fekete árnyalattal), hogy csodálatosan beleolvadtam a környezetembe. Merthogy panelkommandós villanyszerelőként az alapfeladat az: hogy hangtalanul, gyorsan, precízen elvégezzük a rám bízott felújítást.

Picture of Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.