A Nagy Testvér figyel Téged? Úgy tűnik, igen

A Nagy Testvér figyel Téged? Úgy tűnik, igen

Többször is megfigyeltem már ezt a jelenséget, és ezzel biztosan nem vagyok egyedül, de ez most megdöbbentően gyors volt.

A digitális világban, ahol egyre több elektromos kütyü vesz minket körül, egyre nagyobb sebességgel “vándorolnak” az adatok a hálózatokon, össze van kötve minden mindennel és mindenkivel, már nem is olyan meglepő.

Siófokról hazafelé történt az eset.

Kollégámmal utazás közben beszélgettünk az oktatásról (mindkettőnk gyerkőcei abban a korban vannak, hogy gondolkodni kell az ezirányú lépésekről) az M7 autópályán.

Szóba került ezzel kapcsolatban tényleg sok minden, és mivel az én gyermekeim idősebbek, egy picit több tapasztalatunk van a témában (és életközeli is, nemcsak olvasott). Ez csak annyit jelentett egyébként, hogy többet meséltem (szeretem egyébként a hangom).

A beszélgetés vége felé, – már közel Budapesthez -, érintettünk kényesebb témákat az oktatásban (amiket szívesen söprünk a párna alá, tudomást sem véve róla). Ezzel kapcsolatban merült fel egy alapítványi iskola, amit viszonylag kevesen ismernek. Legalább 2-3 percet meséltem róla az út végén, és a hozzá szorosan kötődő cégről is szót ejtettünk.

Hamarosan megérkeztünk uticélunkhoz, és abban maradtunk, – mivel kíváncsi volt rá pontosan mi is ez -, majd rákeres. És láss csodát, 30 perc múlva érkezett tőle az üzenet egy képernyőfotóval (amin az említett cég hirdetése volt látható): “Ezt adta ki a facebook egy perce … Még hogy nem hallgatnak le …”

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Ionizáló hajszárító – az érzés, amikor megvág az áram

Talán sokan ismerik azt az érzést, amikor hajszárítás után a csaphoz, vízhez vagy szinte bármilyen tárgyhoz hozzáérve csípést érzékelünk egy pattanó hang kíséretében, és elrántjuk a kezünket? Ugyanez tapasztalható néha a bevásárlókocsin is.

Villany Péter

Amikor az ajánlásból baj lesz

Minden jól sikerült munka után felmerül az ügyfeleink részéről, hogy miért is nem alapítunk generálkivitelező csapatot, mert ha mindenki olyan profin csinálta volna a dolgát, mint mi, akkor minden rendben lett volna.