A Nagy Testvér figyel Téged? Úgy tűnik, igen

A Nagy Testvér figyel Téged? Úgy tűnik, igen

Többször is megfigyeltem már ezt a jelenséget, és ezzel biztosan nem vagyok egyedül, de ez most megdöbbentően gyors volt.

A digitális világban, ahol egyre több elektromos kütyü vesz minket körül, egyre nagyobb sebességgel “vándorolnak” az adatok a hálózatokon, össze van kötve minden mindennel és mindenkivel, már nem is olyan meglepő.

Siófokról hazafelé történt az eset.

Kollégámmal utazás közben beszélgettünk az oktatásról (mindkettőnk gyerkőcei abban a korban vannak, hogy gondolkodni kell az ezirányú lépésekről) az M7 autópályán.

Szóba került ezzel kapcsolatban tényleg sok minden, és mivel az én gyermekeim idősebbek, egy picit több tapasztalatunk van a témában (és életközeli is, nemcsak olvasott). Ez csak annyit jelentett egyébként, hogy többet meséltem (szeretem egyébként a hangom).

A beszélgetés vége felé, – már közel Budapesthez -, érintettünk kényesebb témákat az oktatásban (amiket szívesen söprünk a párna alá, tudomást sem véve róla). Ezzel kapcsolatban merült fel egy alapítványi iskola, amit viszonylag kevesen ismernek. Legalább 2-3 percet meséltem róla az út végén, és a hozzá szorosan kötődő cégről is szót ejtettünk.

Hamarosan megérkeztünk uticélunkhoz, és abban maradtunk, – mivel kíváncsi volt rá pontosan mi is ez -, majd rákeres. És láss csodát, 30 perc múlva érkezett tőle az üzenet egy képernyőfotóval (amin az említett cég hirdetése volt látható): “Ezt adta ki a facebook egy perce … Még hogy nem hallgatnak le …”

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.