10-ből 8 helyen a mosógép nyírja ki a hálózatot

10-ből 8 helyen a mosógép nyírja ki a hálózatot

Mivel a múlt héten újra belefutottam ebbe, kicsit kutakodtam. Érdekes adatom van a statisztikáink alapján: 10 lakásból, ahol felújítottunk a villamos hálózatot, 8-ban a mosógép konnektora, és/vagy a kábelezése már minimum “problémás” volt!

Lakásfüggő ugyan, de általában a mosógéphez akkoriban nem vittek még önálló különálló áramkört. Általában a biztosíték és a készülék között volt még pár olyan pont, ahol egyéb más konnektorok is leágazhattak.

Ezek elsősorban vezeték-kötések (összetekerve és szigetelve például) formájában voltak/vannak jelen. És ezek azok a helyek, ahol kialakulhatnak a problémák, mivel ezek a rendszer úgynevezett gyenge láncszemei.

(A konkurencia most csukja be a szemét.) Nagyon sokáig lakásvásárlás előtt, a lakások felmérése alkalmával elég volt megnézni pár pontot, hogy meg tudjam állapítani, kell-e cserélni, vagy “elkaristol” még 2-3 évet a hálózat.

Szörnyű tapasztalataim voltak ezzel kapcsolatban. Érdekes lenne egy olyan statisztika, ahol azt vizsgálnánk, hogy az eladó, felújítottként árult lakások közül valójában mennyiben újították fel a villany hálózatot.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Panelszerelem

Ez most nem egy csöpögős love-story lesz, és még csak arról sincs szó, hogy a szerelmemet, életem párját egy panelház környékén ismertem meg. De ezer szállal kötődöm a nagy szürke tömbökhöz.

Villany Péter

Szárítógép – Érdemes venni?

Az elmúlt időszakban (de előtte is jellemző volt) kettő kérdés mindig felmerül azokban a párokban és családokban, akik panellakást vesznek vagy újítanak fel. Az egyik a konyha elrendezésének kérdése. Kevés olyan panellakás van, ahol a konyha tágasnak mondható, és akár még ebédelni is lehetne benne.

Villany Péter

A tűzoltó készülék nem luxus

De nem ám! Idehaza csak bizonyos körülmények között kötelező, de ha én lennék felelős ezekért a dolgokért, akkor minden autóban és minden háztartásban előírnám a tartását. (Barátomtól tudom, hogy hajókon például kötelező!).