10-ből 8 helyen a mosógép nyírja ki a hálózatot

10-ből 8 helyen a mosógép nyírja ki a hálózatot

Mivel a múlt héten újra belefutottam ebbe, kicsit kutakodtam. Érdekes adatom van a statisztikáink alapján: 10 lakásból, ahol felújítottunk a villamos hálózatot, 8-ban a mosógép konnektora, és/vagy a kábelezése már minimum “problémás” volt!

Lakásfüggő ugyan, de általában a mosógéphez akkoriban nem vittek még önálló különálló áramkört. Általában a biztosíték és a készülék között volt még pár olyan pont, ahol egyéb más konnektorok is leágazhattak.

Ezek elsősorban vezeték-kötések (összetekerve és szigetelve például) formájában voltak/vannak jelen. És ezek azok a helyek, ahol kialakulhatnak a problémák, mivel ezek a rendszer úgynevezett gyenge láncszemei.

(A konkurencia most csukja be a szemét.) Nagyon sokáig lakásvásárlás előtt, a lakások felmérése alkalmával elég volt megnézni pár pontot, hogy meg tudjam állapítani, kell-e cserélni, vagy “elkaristol” még 2-3 évet a hálózat.

Szörnyű tapasztalataim voltak ezzel kapcsolatban. Érdekes lenne egy olyan statisztika, ahol azt vizsgálnánk, hogy az eladó, felújítottként árult lakások közül valójában mennyiben újították fel a villany hálózatot.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.